Užice bira firme za ugradnju subvencionisanih solarnih panela građanima

09.12.2021

10:25

0

Grad Užice je raspisao konkurs za izbor firmi koje će građanima ugrađivati solarne sisteme za koje subvenciju daje Republika i lokalne samouprave

Užice bira firme za ugradnju subvencionisanih solarnih panela građanima
Copyright Pixabay/Maria Godfrida

Grad Užice je u cilju unapređenja energetske efikasnosti i povećanog korišćenja obnovljivih izvora energije u domaćinstvima, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike raspisao javni poziv za firme koje će učestvovati u energetskoj sanaciji, odnosno ugradnji solarnih panela za proizvodnju struje za sopstvene potrebe na teritoriji Užica.

Zainteresovane firme se na poziv mogu javiti do 23. decembra, a prema rečima člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine i turizam Nade Jovičić Užice i Ministarstvo rudarstva i energetike su za ovu svrhu planirali četiri miliona dinara (oko 34.000 evra).

Preliminarna lista privrednih subjekata će kako je navedeno na gradskom sajtu, biti objavljena 15 dana nakon završenog javnog poziva, a firme će izabrati Gradsko veće.

Posle potpisivanja sporazuma grada sa izabranim firmama sledi javni poziv za fizička lica, odnosno projekte domaćinstava koji će trajati najmanje tri nedelje a očekuje se da će konkurs za  fizička lica biti objavljen za mesec i po dana.

Zainteresovane firme konkursnu dokumentaciju za prijavljivanje mogu da preuzmu sa sajta grada Užica.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike