PIO Fond se digitalizuje: Nema više predaje papira na šalterima

24.11.2021

13:52

0

Autor: 24sedam

Otvoren Sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu na kome je PIO Fond najavio velike promene u poslovanju

PIO Fond se digitalizuje: Nema više predaje papira na šalterima
Ministarka i direktorka - Copyright 24sedam

Živimo u vreme kada je prevencija ključna reč. To je reč koja je osnova napretka. Prevencija bolesti, nasilja, kao i preduzimanje svih mera i aktivnosti koje su usmerene na prevenciju povređivanja na radu i profesionalnih bolesti, istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, na otvaranju 42. Međunarodnog sajma prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu.

24sedam
Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad

Sajam organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a održava se 23. i 24. novembra na Beogradskom sajmu.

Usluge PIO za posetioce

Ministarka rada istakla je i da će novi Zakon o radu staviti akcenat na temu prevencije i zaštite na radu, kako bi se dobili najsavremeniji standardi u ovoj oblasti.

Svoj štand na Sajmu ima i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO Fond), a posetiocima sajma pružaće usluge izdavanja uverenja o stažu osiguranja, izdavanja PIN koda za korišćenje elektronskih servisa, kao i informacije iz oblasti ostvarivanja prava korisnika.

24sedam
Marina Milošević, direktorka Sektora za imovinske poslove, projekte i nabavke u PIO Fondu

Direktorka Sektora za imovinske poslove, projekte i nabavke u PIO Fondu, Marina Milošević, naglasila je da Fond ima više od 4,5 miliona korisnika i osiguranika koji svakodnevno koriste njihove usluge.

Mere bezbednosti i zdravlja na radu

- Do sada je glavni način rada sa klijentima bio predaja različitih vrsta zahteva, ali zbog pandemije i Fond je praktično u situaciji da olakša posao našim korisnicima. Mi smo uložili velika sredstva u buduće projekte koji se tiču digitalizacije u pružanju usluga, što će u nekim budućim mesecima čekati naše korisnike – rekla je ona.

Prema njenim rečima, a u vezi sa pitanjem bezbednosti i zdravlja na radu, PIO Fond je preduzeo sve mere vezane za to, kao i za ispitivanje radne okoline i radnog prostora.

- Radimo i na poboljšanju uslova rada za naše zaposlene, tako što rekonstruišemo i adaptiramo naše filijale – ističe Marina Milošević.

Kako je izgledao Sajam prevencije, bezbednosti i zdravlja na radu i koje su ključne poruke učesnika, pogledajte u našem video prilogu:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike