Završna konferencija o digitalnom ženskom preduzetništvu: U proces mentoringa ušlo 25 dama

19.11.2020

15:55

0

Usavršavanje učesnica u različitim oblastima, od kreiranja marketing strategija do načina finansiranja biznisa

Završna konferencija o digitalnom ženskom preduzetništvu: U proces mentoringa ušlo 25 dama
Copyright Pixabay/Free-Photos

Danas je održana završna konferencija projekta “Digitalno žensko projektno preduzetništvo” u okviru koje su tokom dvomesečnog programa onlajn edukacije učesnice imale mogućnost da se usavršavaju u različitim oblastima od kreiranja marketing strategija do načina finansiranja biznisa.

Konferencija je održana na Međunarodni dan žena preduzetnica, a u programu je učestvovalo 113 žena, od kojih je 25 ušlo u proces mentoringa, navodi se u saopštenju PKS.

Učesnicima završne konferencije obratili su se organizatori, a tokom diskusije razmenjeni su utisci o projektu, prednostima i nedostacima edukacije u onlajn okruženju i predstavljene osnovne preporuke za dalji razvoj ženskog i preduzetništva uopšte.

Balans privatnog i poslovnog

Kako je istaknuto, neohodno je dalje raditi na edukaciji u ovoj oblasti, sa posebnim naglaskom na vulnerabilne grupe, ruralne i nerazvijene predele, kao i nove trendove i tehnologije, a posebnu pažnju treba usmeriti na industrije na koje je značajno uticala pandemija kovid 19.

Važan pristup fondovima i drugim izvorima sredstava po povlašćenim uslovima; Pixabay

Umrežavanje, udruživanje i razmena iskustava veoma su bitan faktor uspeha razvoja preduzetništva dok je istrajnost osobina koja je neophodna preduzetnicama za uspeh. Neophodno je obezbediti balans privatnog i poslovnog života, jer preduzetništvo zahteva mnogo više od standardnog radnog vremena.

Pristup fondovima i drugim izvorima sredstava po povlašćenim uslovima omogućava ubrzani razvoj preduzetničkih poduhvata, ocenili su učesnici konferencije.

Dvomesečna obuka

Dvomesečni program obuke u okviru projekta “Digitalno žensko projektno preduzetništvo” podrazumevao je različite teme u oblastima: marketing strategija, digitalni marketing, alati za optimizaciju i oglašavanje na društvenim mrežama, definisanje projektne ideje, plan realizacije preduzetničkog projekta, koraci za osnivanje sopstvenog biznisa, način finansiranja biznisa, e-trgovina…

Mentorski rad kroz koji je prošlo 25 najboljih učesnica, podrazumevao je online sastanke i konsultacije sa dodeljenim mentorima, kako bi zajedno radili na razvijanju njihovih biznis ideja.

Pročitajte još: Savet stranih investitora: Umeren, ali stabilan napredak u poboljšanju poslovne klime Srbije

U okviru obuke, učesnice su imale mogućnost da u online okruženju prisustvuju panelu uspešnih preduzetnica iz Srbije i regiona, na kome su imale priliku da od njih čuju iskustva i praktične savete kako da pokrenu i razviju svoj biznis, ali i kako da prevaziđu izazove sa kojima su se uspešne preduzetnice već suočavale, navodi se u saopštenju.

Baza preduzetničkih projekta

Ovim programom edukacije učesnice su osposobljene za primenu digitalnog marketinga za pokretanje sopstvenog biznisa ili dalji razvoj već postojećeg kao i dat je podsticaj za razvoj digitalnog projektno-orijentisanog preduzetništva, formirana je baza preduzetničkih projekta, kao i mreža mladih preduzetnica sa znanjima u oblasti digitalnog marketinga, za međusobnu razmenu iskustva i primera dobre prakse.

Projekat je sprovelo Udruženje za upravljanje projektima Srbije (IPMA Srbija), uz podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne akademije za javnu upravu i Ministarstva pravde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike