Dušan Bajatović: "Velika očekivanja od sastanka Putina i Vučića"

23.11.2021

09:04

0

On je istakao da ima velika očekivanja od tog sastanka, jer Srbija i Rusija imaju tradicionalno dobre odnose

Dušan Bajatović: "Velika očekivanja od sastanka Putina i Vučića"
Copyright ATA Images

Predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, način je ne samo da dobijemo povoljniju cenu gasa, nego i da zadržimo investitore i pokažemo da je Srbija pouzdan partner, rekao je danas direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Uoči sastanka Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, na kojem će se pregovarati o ceni gasa, Bajatović je za TV Prva naveo da je pitanje cene gasa postavila srpska strana, ali da sve zavisi od toga šta će odlučiti ruski predsednik.

- Mi već nedeljama unazad radimo pripreme, uradili smo sve analize, rekli smo šta želimo i objasnili smo zašto želimo da imamo nižu cenu gasa - rekao je Bajatović.

On je istakao da ima velika očekivanja od tog sastanka, jer Srbija i Rusija imaju tradicionalno dobre odnose, te da bi bilo dobro kada bi se, kaže, odmah definisala cena, podaci o fleksibilnosti..

- Nikada dva predsednika neće razgovarati o tome, već o osnovnim parametrima, gde će reći da Srbija treba da dobije dobru cenu, dobre uslove u ugovoru - navodi Bajatović.

Bajatović očekuje da će se sastanak završiti tako što će Gasprom i Srbijagas, uz učešće Gasprom eksporta, sa tog sastanka dobiti jasna upustva kako treba da izgleda budući dugoročni ugovor.

- Srbija može da računa da će u ugovoru da reši nekoliko parametara, dobre količine, cenu, fleksibilnost - ističe on.

Bajatovićeva procena je da se energetska kriza u Evropi neće rešitii do polovine sledeće godine, te da će Evropa morati da rešava svoje probleme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike