Srpski građevinari u Dubaiju predstavljaju potencijale

31.10.2021

18:15

0

Autor: A. S.

Na investicionoj konferenciji posvećenoj izgradnji nekretnina očekuje se prisustvo investitora i kompanija iz celog sveta

Srpski građevinari u Dubaiju predstavljaju potencijale
dubai - Copyright Profimedia

Najbrojnija delegacija privrednika Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, 158 predstavnika 77 firmi iz sektora građevine i pratećih industrija, tokom nedelje „Urbani i ruralni razvoj" od 1. do 5. novembra prezentovaće potencijale srpskog građevinarstva.


- Šansu da povećaju svoje prisustvo na tržištu UAE imaju pre svih, naši projektanti u različitim oblastima - građevine, arhitekture, elektro i mašinskih instalacija - rekla je Ivana Vuletić, sekretar Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije.

U delegaciji privrednika, osim velikih kompanija koje već rade na tržištu Emirata, poput Energoprojekta Entela, Urban Planing Guide Engineering, Bexel zastupljene su i male firme kojima je Ekspo prilika da se susretnu sa predstavnicima drugih tržišta i potencijalnim poslovnim partnerima, dogovore poslovnu saradnju i predstave se na najvažnijem poslovnom događaju na svetu u ovom momentu, saopštila je PKS.

U toku ove tematske nedelje na Svetskoj izložbi Razvojna agencija Srbije (RAS) i Operativni tim za realizaciju nastupa Srbije na Ekspo 2020 Dubai organizuju sutra, 1. novembra, prvu u nizu investicionih konferencija, na kojoj će Srbija, višegodišnji lider u svetu po privlačenju stranih direktnih ulaganja (SDI), predstaviti investicione potencijale građevinskog sektora.

Na investicionoj konferenciji posvećenoj izgradnji nekretnina očekuje se prisustvo investitora i kompanija iz celog sveta, a potencijalnim investitorima prezentovaće se prilike za ulaganje u sektor nekretnina Srbije, posebno trendovi i mogućnosti za realizaciju projekata u gradovima Srbije u kojima se poslednjih godina beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

Kao jedna od industrija koje imaju veliki udeo u BDP Srbije sa ulaganjima od oko 400 miliona evra u 2020. godini, građevinarstvo i oblast nekretnina u Srbiji imaju značajan potencijal za dalji rast i razvoj.

Uz to, ovaj segment privrede usko je povezan sa razvojem turizma i privlačenjem i promocijom Srbije kao turistički atraktivne destinacije, stoga će investiciona konferencija posvećena baš ovoj temi predstaviti šta to sve Srbiju čini privlačnom za ulaganja i težiti da već dobre diplomatsko-ekonomske odnose sa UAE, ali i drugim zemljama, unapredi kreiranjem novih investicionih prilika i partnerstava.

Radoš Gazdić, v.d. direktora RAS, rekao je da je ova investiciona konferencija idealna prilika da celom svetu predočimo investicione potencijale i prednosti Srbije i istakao da investitori u velikoj meri vrednuju ekonomsku i političku stabilnost zemlje kada donose odluku o investiranju.

- Pored optimalne investicione i poslovne klime, po kojoj je naša zemlja među stranim investitorima već dobro poznata, međunarodnim ulagačima u segment nekretnina je veoma bitna i činjenica da smo dokazano efikasni u postupanju sa građevinskim dozvolama. Potvrdu toga imamo u činjenici da je Srbija među deset zemalja u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola - objasnio je Gazdić.

Osim investicione konferencije, srpska privredna delegacija imaće priliku da učestvuje u obimnom biznis programu i da se sretne sa potencijalnim partnerima na B2B (busineš to busineš) sastancima, kako u nacionalnom paviljonu, u Biznis habu Srbije, tako i u paviljonima Indije, Australije, Slovačke, Sjedinjenih Američkih Država i dr.

Bonus video:
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike