Leskovac dobija novu privrednu zonu: Grade se poslovni objekti koji nisu štetni po životnu sredinu

19.09.2021

16:45

0

Autor: 24sedam

Pored poslovnog dela, biće izgrađeni i stambeni objekti

Leskovac dobija novu privrednu zonu: Grade se poslovni objekti koji nisu štetni po životnu sredinu
Copyright Pixabay

Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja Leskovac objavilo je plan detaljne regulacije za zonu poslovanja sa porodičnim stanovanjem u sektoru “S2” i delu sektora “S5” gde će se formirati nova radna zona sa stanovanjem.

Kako se navodi u dokumentaciji, plan se izrađuje sa ciljem da se formiraju građevinske parcele za izgradnju poslovne zone na neizgrađenom građevinskom zemljištu, zatim formiranje građevinske parcele kod kružne raskrsnice izgrađene na državnom putu broj 39, i na kraju definisanje osnova za razvoj infrastrukture na području između železničke pruge i Katastarske opštine “Mrštane”.

Pročitajte još:

Prostor koji je obuhvaćen planom biće podeljen na dve zone, zonu porodičnog stanovanja i poslovnu zonu.

Poslovna zona biće formirana na površini od oko 3 hektara, a u planu je izgradnja poslovnih objekata namenjenih zanatstvu i uslugama koje nisu od nepovoljnog uticaja na životnu sredinu. Takođe, predviđen je i pojas zaštitnog zelenila, kao i izgradnja neophodne infrastrukture za lakše obavljanje poslovanja.

Ekološka sredina

U južnom delu predmetnog područja formiraće se zona porodičnog stanovanja gde već postoje izgrađeni objekti. U ovoj zoni pored stambenih objekata biće moguća izgradnja i objekata namenjenih poslovnim delatnostima iz domena trgovine na malo, ugostiteljstva, i drugih uslužnih delatnosti koje ne narušavaju namenu prostora, prenosi Blic.

Za zapadni deo područja, uz železnički terminal, formira se zona zaštitnog zelenila bez većih ulaganja u rekreativne sadržaje, koja ima funkciju zaštite životne sredine od buke i zagađenja koje dolazi sa saobraćajne petlje.

Pročitajte još:

Novi plan je dosta pažnje posvetio razvoju saobraćajne infrastrukture koja je veoma važan deo funkcionisanja radnih zona. U planu je proširenje saobraćajne mreže uz izgradnju novih saobraćajnica. Opštinski put Leskovac-Grdelica biće proširen i imaće dve saobraćajne trake, biciklističke trake, kao i trotoare. Na južnom delu područja, koji je rezervisan za stanovanje, biće izgrađene nove saobraćajnice što će biti definisano izradom nove dokumentacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike