Mihajlovićeva: "Srbijagas" je potpuno neuređeno preduzeće

19.01.2021

11:05

0

Ne može biti uspešno preduzeće koje nije završilo planirane gasifikacije, a one koje je radilo, nije radilo po realnim cenama, navela je ministarka energeti

Mihajlovićeva: "Srbijagas" je potpuno neuređeno preduzeće
Copyright Tanjug/Zoran Petrović/Printscreen

“Srbijagas” je potpuno neuređeno preduzeće koje ne radi dobro, a cilj Ministarstva je da se uredi gasni sektor i da gasna preduzeća donose državi mnogo veći profit, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

– “Srbijagas” pored više od milijarde evra duga koje je država preuzela, uzima dodatno, samo za proteklih godinu i po dana, i više od 300 miliona evra kredita od banaka za tekuću likvidnost, ne za investicije. To nije uspešno preduzeće. Ne može biti uspešno preduzeće koje nije završilo planirane gasifikacije, a one koje je radilo, nije radilo po realnim cenama, nego po tri ili pet puta višim – rekla je ona gostujući na TV Hepi.

Kako je dodala, Srbija u gasnom sektoru treba da se povezuje sa svim susedima i da pored gasovoda Niš-Dimitrovgrad gradi i gasne interkonekcije ka Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, kao i jedan krak ka Prištini.

– Moj cilj je uređen gasni sektor, profitabilna preduzeća, a ne preduzeća koja prave gubitke i iza kojih za svaki projekat mora da stoji država – naglasila je ona.

Pročitajte još

Dodala je da danas Srbija ima “Srbijagas” koji ne radi dobro, ali čiji direktor ima mesečna primanja od 34.000 evra i koji sam sebe postavlja u nadzorne odbore i skupštine preduzeća povezanih sa “Srbijagasom”.

– To nije pitanje bilo kakvog ličnog sukoba, već pitanje budućnosti gasne privrede u Srbiji – zaključila je Mihajlovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike