Momirović: Investicije i trgovina prioritet u odnosima sa Britanijom

21.01.2021

15:05

0

Kapitalne investicije u zemlji su posle dugogodišnje stagnacije usmerene značajno u putnu i železničku infrastrukturu, rekao je ministar građevinarstva

Momirović: Investicije i trgovina prioritet u odnosima sa Britanijom
Copyright Tanjug/ Zoran Žestić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa ambasadorkom Velike Britanije Šin Meklaud razgovorao o jačanju saradnje Velike Britanije i Srbije u domenu infrastrukturnih projekata, investicija i trgovine.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Momirović je istakao da je konstantno poboljšanje bilateralnih odnosa sa Velikom Britanijom strateški cilj.

Dok se, kaže ministar, vodi globalna bitka sa pandemijom korone ne sme se zaboraviti zajednički interes Srbije i Velike Britanije, a to je stabilan, bezbedan i ekonomski prosperitetan Zapadni Balkan.

– Pored zajedničke istorije i iste strane u Prvom i Drugom svetskom ratu, ne smemo zaboraviti da je Velika Britanija u tom periodu dva puta spasila Evropu. Samo jačanje odnosa između naših zemalja, posebno u ekonomskom aspektu je smer kojim želimo da idemo – rekao je Momirović.

Pročitajte još

Naveo je da su kapitalne investicije u zemlji posle dugogodišnje stagnacije usmerene značajno u putnu i železničku infrastrukturu. Istakao je da bi planirane investicije u komunalnu infrastrukturu prečišćavanja otpadnih voda mogle da otvore dodatna vrata za saradnju između Velike Britanije i Srbije.

Ambasadorka Meklaud kaže da su britanske firme zainteresovane za infrastrukturne projekte u Srbiji, posebno u polju investicija i međunarodne trgovine. Navela je da će Velika Britanija nastaviti da podržava Srbiju u unapređenju poslovnog okruženja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike