Konačno nađen kupac: Banja Zlatar otišla za 2,5 miliona evra

08.03.2021

14:40

0

Vest na koju se dugo čekalo u Novoj Varoši - konačno prodat Banjski centar Zlatar, kupac iz Beograda

Konačno nađen kupac: Banja Zlatar otišla za 2,5 miliona evra
Copyright Banja Zlatar, Foto:RINA

Banjski centar „Zlatar“, nakon nekoliko neuspešnih prodaja, našao je kupca iz Beograda, pa je kompanija “Metal Investment Europe“ za nekretnine i parcele izdvojila 2,5 miliona evra.

Kompanija se bavi proizvodnjom aluminijuma a deo je „Metal investments LTD“ iz Hong Konga, kako je zavedeno u APR-u. Prema finansijskom izveštaju za 2019. godinu, beogradska firma je imala prihod 343 hiljada dinara (2.900 evra) a neto profit 107 hiljada (910 evra).

Novi kupac dobio je zgradu sa 330 ležajeva, koja se prostire na 12.298 kvadratnih metara. U sklopu kompleksa je i osam parcela koje se nalaze na najlepšim lokacijama planine Zlatar.

Renoviranje objekata i njihovo privođenje nameni trebalo bi da počne na leto, a prema najavama novog vlasnika ovaj banjski kompleks dobiće savremen izgled i nove sadržaje.

Pročitajte još:

Banjski kompleks za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja “Zlatar”, izgrađen je na 1235 metara nadmorske visine.

Pre više od jedne decenije zatvoren je zbog ogromnih dugovanja, posle čega se našao u vlasništvu Vlade Srbije i Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U vreme svog najvećeg sjaja u tom kompleksu beležilo se oko 70.000 noćenja godišnje, bio je najveći centar za lečenje srčanih bolesnika, a pretpsotavlja se da je cifra pacijenata koji su se ovde uspešno lečili preko 100.000.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike