Ruska Alrosa utrostručila prodaju dijamanata u februaru

10.03.2021

15:19 >> 15:20

0

Prodaja sirovih, neobrađenih dijamanata porasla je za 5,5 odsto

Ruska Alrosa utrostručila prodaju dijamanata u februaru
Copyright Foto: Profimedia

Vodeća svetska kompanija i rudnik dijamanata, ruska Alrosa, prodala je u februaru neobrađene dijamante u vrednosti 361 milion dolara i polirane dragulje u vrednosti 12 miliona dolara.

Prodaja sirovih, neobrađenih dijamanata porasla je za 5,5 odsto u odnosu na isti mesec 2020 godine, dok se prodaja poliranih dijamanata utrostručila na godišnjem nivou, prenosi Raš tudej (RT), pozivajući se na izveštaj Alrose.

Međutim, ukupna Alrosina februarska prodaja dijamanata bila je za 16 odsto manja nego prethodnog meseca, kada je ukupna prodaja neograđenih i poliranih dijamanata iznosila 430 miliona dolara.

Pročitajte još

Ukupna prodaja dijamanata ove državne kompanije u prva dva meseca tekuće godine dostigla je 802 miliona dolara, od čega se 782 miliona dolara odnosi na sirove dijamanate, a 21 milion dolara na polirane.

– Oporavak potražnje za dijamantskim nakitom na ključnim tržištima nastavljen je početkom 2021. godine, pružajući solidnu podršku prodaji grubih dijamanata – rekao je Evgenj Agureev, zamenik generalnog direktora Alrose.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike