Posao od kuće: Većina produktivna kao u kancelariji

02.04.2021

07:39

0

Velika većina Kanađana koja radi od kuće pokazala je istu efikasnost kao da su ostali u kancelarijama, pokazalo istraživanje

Posao od kuće: Većina produktivna kao u kancelariji
Copyright Pixabay

Kanađani koji su zbog pandemije morali, i mogli, da rade od kuće pokazali su da su, i u tom načinu organizovanja posla, jednako produktivni kao i u kancelariji, navodi se u jednoj studiji zvanične državne statistike.

Gotovo trećina (32 odsto) kanadskih zaposlenih, što je 3,1 milion ljudi, radi “veći deo” svog radnog vremena od kuće od početka godine, nasuprot jedva četiri odsto 2016. godine, navodi se u studiji kanadskog Instituta za statistiku.

Od broja onih koji rade od kuće 90 odsto reklo da su isto produktivni kao ranije. Nadalje, 58 odsto je navelo da radi približno isto kao u kancelariji, a 32 odsto da radi i više. Oko deset odsto je navelo da manje radi nego u kancelariji.

Pročitajte još:

Produktivnost rada na daljinu bila je veća u javnoj upravi, posebno u zdravstvu, nego u industriji koja proizvodi robu.

Kanadski institut nije utvrdio znatnu razliku između muškaraca i žena, niti razliku prema starosti, obrazovanju, bračnom statusu ili zanimanju ispitanika.

Oko 80 odsto zaposlenih od kuće želelo bi da rad od kuće nastavi i posle epidemije korona virusa, barem pola radnog vremena.

S druge strane, blaga većina prosvetnih radnika od 54 odsto, radije bi se vratila u škole kad se završi epidemija korona virusa.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike