Predložena saradnja Telekoma i Telenora u skladu sa zakonom

22.04.2021

11:42

0

Komisija za zaštitu konkurencije ocenila da je saradnja ove dve kompanije u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima

Predložena saradnja Telekoma i Telenora u skladu sa zakonom
Copyright Profimedia

Telekom je zvanično obavešten od Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom Telenor odobrena i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima, saopštio je Telekom.

Precizira se da su se na ovaj način stekli uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu.

– Podsećamo da je saradnja Telekoma i Telenora urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima – navodi se u saopštenju.

To, dodaje se, znači da Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj tački.

Pročitajte još

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji i on donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Telekom nastavlja da sprovodi svoju strategiju čiji je cilj pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike