Dogovor o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore

14.05.2021

14:03 >> 14:07

0

Težište saradnje biće na kvalitetnom, bezbednom i ekološki održivom snabdevanju električnom energijom obe zemlje

Dogovor o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore
Copyright Pixabay

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić i predsednik odbora direktora “Elektroprivrede Crne Gore” Milutin Ðukanović razgovarali su danas u Beogradu o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sastanku, koji je usledio posle jučerašnjeg susreta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa predsednikom odbora direktora “Elektroprivrede Crne Gore” razmatrani su konkretni načini na koji će se dogovorena saradnja elektroprivrednih sistema realizovati.

Težište saradnje biće na kvalitetnom, bezbednom i ekološki održivom snabdevanju električnom energijom Srbije i Crne Gore, na strategiji dekarbonizacije i razvijanju postrojenja za proizvodnju električne energije korišćenjem obnovljivih izvora energije sunca, vode i vetra.

Pročitajte još

Takođe je dogovoreno formiranje zajedničkog tela koje će koordinirati dalje zajedničke aktivnosti, kroz rad tematski formiranih radnih grupa koje će se baviti konkretnim zadacima i projektima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike