Veliko preuzimanje: Donesi.com u Srbiji, BiH i Crnoj Gori postaje Glovo

26.05.2021

09:27 >> 12:31

0

Španska kompanija za kućnu dostavu, Glovo, saopštila je danas da će preuzeti firmu Donesi u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

Veliko preuzimanje: Donesi.com u Srbiji, BiH i Crnoj Gori postaje Glovo
glovo dostava hrane - Copyright Pixabay

Ovo veliko preuzimanje odvija se u okviru niza pojedinačnih akvizicija od grupe „Deliveri hirou“ (Delivery Hero) u regionu u centralnoj i istočnoj Evropi.

Prema saopštenju, „Glovo“ će od „Deliverija“, jedne od vodećih svetskih platformi za dostavu, takođe da preuzme „Fudpandu“ (Foodpanda) u Rumuniji i Bugarskoj, kao i firmu „Pauza“ u Hrvatskoj.
Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.
Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja.
Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.
„Glovo“ je nedavno takođe objavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini „Ehrane“, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, ali nije otkrio iznos transakcije.
„Glovo“ je osnovan 2015. godine u Barseloni, a posluje u južnoj i istočnoj Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi.

Pročitajte još:

Preko mobilne aplikacije povezuje korisnike sa restoranima, prodavnicama hrane, apotekama i trgovinskim lancima, a pored toga nudi i kategoriju “bilo šta”, koja omogućava korisnicima da poruče dostavu čega god u svom gradu a da može da se preveze biciklom.
Kompanija „Deliveri hiro“, sa sedištem u Nemačkoj, posluje u oko 50 zemalja Azije, Evrope, Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike