Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama: Ugovoreni novi izvozni poslovi

28.05.2021

10:37

0

Proizvođači radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene dogovorili su saradnju sa ruskom grupom Etalon Centar”

Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama: Ugovoreni novi izvozni poslovi
Copyright Ministarka privrede Anđelka Atanasković u fabrici "Tigar AD" u Pirotu; FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ANA DJOKIC

Novi izvozni poslovi srpskih tekstilaca na tržištu Rusije, vredni više od milion evra, dogovoreni su u bilateralnim razgovorima u Beogradu sa predstavnicima “Etalon Centra” koje je organizovala Privredna komora Srbije.

Tri kompanije, “KS sistem”, “Leon” i “Tigar”, obuća potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovni ali očekuje se i da ne ostane samo na tome.

– Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila i jednog proizvođača dečije obuće – rekao je direktor predstavništva PKS u Moskvi, Dejan Delić.

Ozbiljan partner

Grupa kompanija “Etalon Centar”, koja je ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodaje Delić, saopštila je PKS.

“Etalon Centar” mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju.

Pročitajte još:

Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

– Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima – ističe Delić i podseća da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

Ruski partneri iz tekstilnog sektora, takođe, su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike