Novi stari orao za Crnogorce: Predstavljen logo ToMontenegra

28.05.2021

15:20

0

Crnogorskoj javnosti je predstavljen danas novi logo nacionalne aviokompanije ToMontenegro, odnosno avioprevoznika Er Montenegro

Novi stari orao za Crnogorce: Predstavljen logo ToMontenegra
Copyright GOV.ME/B.Ćupić

U idejnom rešenju logotipa novog crnogorskog avioprevoznika ostao je orao, kao kod bankrotiranog „Montengro erlajnza“ koga je nasledio.

Autor logoa nacionalne aviokompanije „ToMontenegro“, odnosno avioprevoznika „Er Montenegro“ je grafički diznajer iz Rusije, Maksim Arbuzov, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Portal CdM je preneo da je autor pobedničkog rada na konkursu dobio 16.000 evra, drugoplasirani 2.500 evra, a treći 1.500 evra.

Pročitajte još:

Izvršni direktor „ToMontenegra“, Predrag Todorović, saopštio je da je na konkurs pristiglo 109 idejnih rešenja iz Crne Gore i inostranstva.

Član stručnog žirija za izbor novog loga i dekan Fakulteta vizuelnih umetnosti Nikola Latković je istakao da je zadatak konkursa bio da sačuva tekovinu „Montenegro Erlajnsa“, te da je logo nesumnjivo jedna od tih stvari.

– U pobedničkom rešenju je potpuno jasna identifikacija, tj.veza sa roditeljem, a sama simbolika znaka je proširena – navedeno je u obrazloženju odluke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike