Telekom Srbija već pet godina u Austriji: Preko MTEL-a i slanje novca

17.06.2021

08:01 >> 08:04

0

Na tržištu mobilne telefonije Austrije pet godina uspešno posluje MTEL Austria, najveća srpska investicija u EU

Telekom Srbija već pet godina u Austriji: Preko MTEL-a i slanje novca
Copyright Profimedia

Posle pet godina uspešnog poslovanja firme “Telekoma Srbija”, “MTEL Austria”, direktor Stefan Božić najavljuje konkretne planove za širenje na susedna tržišta.

– “MTEL Austria” ove godine, tačnije u julu, slavi petu godišnjicu postojanja na austrijskom tržištu. Nadamo se da ćemo ove godine stići do 100.000 korisnika, što nam je cilj – rekao je Božić za Tanjug.

Prema njegovim rečima ova godina veoma je bitna za MTEL Austria kada je reč o širenju na nova tržišta.

Koriste i Austrijanci

Direktor Božić ističe da 10 odsto korisničke baze čine Austrijanci.

– To nas veoma raduje, jer to znači da smo prepoznati kao operater koji nudi jedinstvene usluge, a među tim uslugama su neograničeni pozivi iz EU, i internet koji korisnici mogu da koriste u svim zemljama Unije – objasnio je on.

Božić je preneo da je “MTEL Austria” upravo potpisao komercijalno-tehnički ugovor za ulazak na nemačko tržište, gde će mu partner biti “Vodafon”.

Pre mesec dana naša kompanija, koja je Srbiju, BiH, i Crnu Goru, takoreći uvela u sistem rominga EU, potpisala je ugovor za švajcarsko tržište gde će partner biti operater “Salt”.

U Švajcarskoj, kaže, do kraja godine trebalo bi da počne sa radom, te je pozvao sve kojima ističe ugovor sa lokalnim operaterima da sačekaju ponude “MTEL-a”.

Božić je rekao da će “MTEL” imati svoje poslovnice širom Nemačke i Švajcarske, i da će nuditi nove tarife, promocije i eksluzivne televizijske kanale.

– To su dva veoma bitna projekta za nas i za naše dalje poslovanje – podvukao je on.

Božić je najavio i nove proizvode i usluge na tržištu Austrije, nagovestivši od septembra kućni internet.

Takođe, kaže, “MTEL Austria” trenutno radi na novoj usluzi slanja novca.

– Pokušavamo da nađemo najbržu i najpovoljniju uslugu slanja novca prema dijaspori, kao i prema Srbiji, BiH, i Crnoj Gori – rekao je on.

Božić kaže da je austrijsko tržište veoma interesantno i zahtevno, jer pored tri jaka operatera na njemu ima i preko 20 virtuelnih operatera.

“Konkurencija je veoma jaka. Ali mi se izdvajamo u odnosu na druge time što osluškujemo potrebe potencijalnih korisnika i na taj način kreiramo i tarife i usluge”, objasnio je on.

Besplatno kroz više država

Ukazao je, s tim u vezi, na pakete, pri čemu je “MTEL” jedinstven po tome što nudi mogućnost besplatnih poziva u celoj Telekom Srbija mreži.

– Naši korisnici koji žive u Austriji potpuno neograničeno mogu da zovu sve ljude u Srbiji, BiH, i Crnoj Gori u mrežama „Telekom Srbija“ grupe. Pored toga imaju i mogućnost da prate domaće kanale, uz ekskluzivne kanale, kao što su RTS, RTRS, OBN, Hajat, Arena sport kanali i Toksik kanale, te i Tanjug televiziju – rekao je Božić.

“MTEL Austria” uspeo je u proteklih pet godina da se nametne na austrijskom tržištu kao veoma povoljan i dobar operater mobilne telefonije, te korisnici njegovih usluga nisu samo građani poreklom sa prostora Zapadnog Balkana.

Pročitajte još:

Pored toga podseća da je “MTEL Austria” jedini operater koji nudi usluge korišćenja kompletnog paketa namenjenog za austrijsko tržište i prilikom boravka u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Svojim tarifama “MTEL Austria” uspeo je da spoji EU Srbiju, Crnu Gori i BiH, tako reći da pre dogovora o nenaplaćivanju troškova rominga sa EU deo Zapadnog Balkana uvede na evropsko tržište.

Kada je reč o daljem tehničkom razvoju Božić je ukazao da se trenutno vode pregovori za proširenje internet mreže.

– Očekujem da ćemo tokom sledeće godine naš internet paket proširiti sa 5G signalom. Pored partnera koji imamo u operateru A1, od skoro imamo partnerski odnos i sa “Magentom”, čiji je vlasnik “Dojče Telekom”. Na Magenta platformi biće uskoro dostupna i “MTEL TV” – najavio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike