Sporazumni razvod: Distribucija više nije EPS

18.06.2021

07:28 >> 07:37

0

Građanima sinonim za EPS, Distribucija, više nije u sastavu Elektroprivrede Srbije

Sporazumni razvod: Distribucija više nije EPS
Copyright Pixabay

Operator distributivnog sistema električne struje, „EPS Distribucija“, nije više u sastavu „Elektroprivrede Srbije“ (EPS) i od sada posluje pod imenom „Elektrodistribucija Srbije“, saopšteno je iz „EPS-a“.

„EPS“ je preneo na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u „EPS Distribuciji“.

Kako je objavio „EPS“, to javno preduzeće nastavlja da se bavi svojom osnovnom delatnošću – proizvodnjom električne energije i snabdevanjem građana i privrede.

Posao distribucije električne energije od prenosnog sistema do krajnjih korisnika, izgradnje i održavanja distributivne mreže, čiji deo su i merni uređaji, priključivanja na mrežu i očitavanja brojila, kao i prekidi u napajanju električnom energijom, u potpunosti je od sada odgovornost „Elektrodistribucije Srbije“.

Pročitajte još:

Vlada Srbije donela je januara ove godine odluku o izmenama osnivačkog akta „EPS Distribucije“ kojim je promenjeno njeno ime u „Elektrodistribucija Srbije“ i uređeno poslovanje operatora.

Razdvojena proizvodnja, prenos i distribucija električne energije model je koji obavezuje Srbiju prema odredbama Energetske zajednice. Prenos električne energije (visokonaponska mreža) izdvojen je još 2005. godine kada je napravljena JP „Elektromreža Srbije“.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike