Akademija privrednika: SAM stvara ekonomske lidere 21. veka

23.06.2021

08:23

0

Srpska asocijacija menadžera pokrenula je ciklus unapređenja veština i znanja

Akademija privrednika: SAM stvara ekonomske lidere 21. veka
Copyright Dragoljub Damljanovic, predsednik SAM-a, Foto:Promo/SAM

Srpska asocijacija menadžera, u godini u kojoj obeležava 15 godina rada, pokrenula je SAM Akademiju sa preko 30 renomiranih privrednika kao predavača, sa ciljem da se dodatno unaprede i ojačaju veštine i znanja menadžera, budućih „lidera za 21. vek“, rečeno je na junskim susretima ovog udruženja.

Time se nastavlja aktivnost koja je u prošlog godini iznedrila 50 inicijativa, koje je aktivno pratilo više od 4.000 učesnika – od onlajn konferencija „Biznis u izazovnim vremenima“ namenjenim privredi do projekta „Cirkularne migracije“ u kome je ukazano na problem odlaska mladih ljudi iz zemlje.

– Mnogo toga je iza nas, a još mnogo važnih inicijativa je pred nama. Izazovna vremena nas podstiču da budemo bolji, agilniji i fleksibilniji na promene na tržištu i promene u potrebama privrednika. Pored SAM Akademije, prvu polovinu godine obeležila je i 6. generacija Mentorskog programa, kao i program za preduzetnike, a u drugoj polovni godine nastavljamo sa redovnim aktivnostima, predavanjima za studente – rekao je Dragoljub Damljanović, predsednik SAM-a.

Istaknuto je da je SAM jedan od partnera Erasmus projekta ADA, u okviru koga su pre nekoliko dana dobile akreditaciju master akademske studije „Napredna analitika podataka u biznisu“ Univerziteta u Novom Sadu.

– Ovo je prvi takav program koji je akreditovan i veoma mi je drago što smo deo ovog projekta koji pre svega teži da nove generacije osnažimo modernim znanjima neophodnim za budućnost. Takođe, fokusiraćemo se na podsticanje što šire saradnje i povezivanju sa privrednicima iz regionalnih centara širom Srbije, jer samo ravnomerni regionalni razvoj može doprineti podizanju konkurentnosti naše zemlje – dodao je Damljanović.

Junski susret SAM-a, Foto:Promo/SAM

Pročitajte još:

Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a, najavila je da će u narednim mesecima, SAM će staviti fokus i na rad sa mladima.

– U želji da što više podržimo buduće generacije, SAM je otvorio vrata članstva najboljim studentima fakulteta u Srbiji i radujemo se da im pružimo podršku u njihovom daljem razvoju – kaže Bulatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike