Čačanske firme promenile vlasnike

03.07.2021

11:15

0

Jugoprevoz prodat za osam miliona dinara a PKS-Lateks-HLC” za 123 miliona Dve čačanske kompanije kupljene su iz stečaja i sada imaju nove privatne vlasn

Čačanske firme promenile vlasnike
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Dve čačanske kompanije kupljene su iz stečaja i bankrota, i sada imaju nove privatne vlasnike. Bivša saobraćajna kompanija “Jugoprevoz”, prodata je za osam miliona dinara kompaniji “Stari grad” iz Čačaka, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Kompanija je kupila imovina “Jugoprevoza”, koji je u stečaju od 2019, u drugom pokušaju prodaje, po početnoj ceni na javnom nadmetanju od 7,6 miliona dinara (na prvoj aukciji je bila 19 miliona).

U imovinu spada i 584 kvadratnih metara glavne autobuske stanice u Čačku i garažno mesto.

Novog vlasnika ima i čačanski “PKS-Latex-HLC”, koga je kompanija iz istog grada „Prvi maj” kupila za 122 miliona dinara.

Hemijska industrija vlasnika je dobila na osmoj aukciji, po počeetnoj ceni, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Najveću imovinu čini 40 fabričkih objekata i postrojenja na zemljištu od 8,5 hektara, zatim kancelarijska i fabrička oprema, zalihe i vozila.

Pročitajte još:

Novi titular je zapravo stari, jer “PKS – Lateks” je nastala u okviru čačanske hemijske industrije “Prvi maj” pre 40 godina. Od nje se početkom devedesetih godina prošlog veka odvojila firma “PKS – Lateks”, nastala spajanjem dve fabrike iz konglomerata nastale destak godina ranije.

Oba nezavisna preduzeća su privatizovana posle 2000. godine. “PKS-Lateks” je u stečaj poslao “HLC Kemie trejd” iz Frankfurta 2004 a bankrotirao je 2010, dok je “Prvi maj”, koja se bavi proizvodnjom stiropora, boja, fasada , tečnih lepila, praškastih materijala i specijalnih betona do sada nekoliko puta promenio vlasnika od privatizacije 2004. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike