Moja prva plata: Posao posle „stažiranja“ našlo 576 ljudi

13.07.2021

11:07

0

Državni program koji je omogućio mladima da uz državnu subvenciju steknu prvo radno iskustvo, postigao veliki uspeh, ocenjuju nadležni

Moja prva plata: Posao posle „stažiranja“ našlo 576 ljudi
Copyright Foto: Pixabay/ Joseph Mucira

Program “Moja prva plata” je pokazao veliku zainteresovanost mladih, jer je 80 odsto onih koji su učestvovali rekli da bi taj program preporučili prijateljima, ali i naveli da bi nastavili da rade kod istog poslodavca, istakla je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

– To su jasni pokazatelji da treba da nastavimo sa programom – rekla je ona na predstavljanju rezultata prve faze programa.

U programu “Moja prva plata” učestvovalo je 8.540 kompanija, a on je aktivirao 8.453 ljudi. Najveći deo sticao je rano iskustvo u privatnom sektoru, a među njima više od 60 odsto žena. Do 16. juna zaposlilo se 576 ljudi iz ovog programa.

Pročitajte još:

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, istakao je da su dve trećine kompanija pokazale interesovanje da zaposle mlade ljude koji su bili u programu, dok je više od jedne trećine kompanija na državnu naknadu, mladima dodavalo svoja sredstva.

– Mladi su pokazali da su uspešni da se zaposle. Reč je o fantastičnom programu koji je Vlada pomagala od prvog trenutka i koji treba nastaviti – zaključio je Čadež.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike