Organizatori događaja: Pomozite, za nas „zaključavanje“ traje već 10 meseci!

16.12.2020

11:34 >> 11:50

0

Udruženje organizatora događaja, Ivent industrija Srbije, saopštilo je danas da svi ignorišu probleme te delatnosti kojoj je jedinoj zabranjen rad još od 1

Organizatori događaja: Pomozite, za nas „zaključavanje“ traje već 10 meseci!
Copyright Foto:Pixabay/ Pexels

To udruženje poziva vladu i nadležna ministarstva finansija, privrede, trgovine i zdravlja da ih što pre prime na razgovor, pošto, kako je navedeno, nikakvu pomoć od države nisu dobili a za njih “lokdaun“ (zaključavanje privrede) važi već više od deset meseci.

– Članovi „Ivent industrije Srbije“ svesni su situacije u kojoj se nalazi zemlja. Svesni smo da su proslave jedan od rizika za širenje zaraze, zato i ne radimo. Poštujemo mere Kriznog štaba i Vlade Srbije, ali mi jedini već deset meseci ne radimo i to nikog ne zanima – navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još

Udruženje navodi da se nekoliko hiljada radnika u industriji organizovanja događaja nalazi na rubu katastrofe.

– Ako već naša industrija snosi najveće posledice onda smatramo da je logično i da as nadležni organi prioritetno uzmu u razmatranje i nađu način kako da preživimo, kao što je to urađeno u najvećem broju zemalja širom sveta – rečeno je u saopštenju.

Ističu da im računi stižu na naplatu, fiksni troškovi zakupnina, rate kredita i lizinga, porezi, takse, plate, kao i da firme nemaju nikakve prihode.

“Ivent industriju“ čini nekoliko stotina firmi iz sledećih delatnosti: prostori za organizaciju proslava – ivent centri, organizatori venčanja i dekorateri, saloni venčanica i svečanih odela,  fotografi i snimatelji, ketering i poslastičari, muzičari, tehnička podrška, limo servis, iznajmljivalje opreme i slično.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike