Aerodrom "Morava" proslavlja radno peti rođendan: Uspešno prebrođeni svi izazovi

28.06.2024

14:08

0

Na Vidovdan 2019. godine, ovaj aerodrom postao je treći komercijalni u Srbiji

Aerodrom "Morava" proslavlja radno peti rođendan: Uspešno prebrođeni svi izazovi
Copyright RINA

Pre tačno pet godina, na Vidovdan 2019. otvoren je aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva, koji je tada postao treći komercijalni aerodrom u Srbiji.

- Savladavali smo prepreke, ali pre svega smo vredno radili svih ovih godina da danas "Morava" može da kaže da je već pet godina na strani putnika. Hvala svim putnicima na poverenju, hvala resornom ministarstvu i državi koja podržava naše ciljeve, hvala onima koji prepoznaju našu misiju, hvala lokalnim vizionarima, hvala kolegijumu i radnicima sa "Morave" na predanom radu - rekao je za RINU Mihajlo Zdravković, direktor “Aerodromi Srbije”.

RINA
 

On dodaje da su te prve godine po otvaranju krenule i pripreme za prvi let koji je uspešno realizovan krajem te godine na relaciji Kraljevo - Beč - Kraljevo od strane nacionalne avio-kompanije "Air Serbia". Usledili su i drugi letovi, ali i izazovi koje je donela pandemija već pre prve godišnjice.

- Mi danas i godišnjicu obeležavamo radno, odleteo je još jedan pun avion za Tivat. Nastavljamo dalje, da ovaj deo Srbije bude još povezaniji - zaključio je Zdravković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike