Ugašen sajam u Ženevi: Istorija duga 119 godina seli se u Katar (FOTO)

01.06.2024

10:58

0

Autor: 24sedam

Organizatori preselili Sajam automobila u Katar gde se slilva sav novac

Ugašen sajam u Ženevi: Istorija duga 119 godina seli se u Katar (FOTO)
Copyright Profimedia

Poznati sajam automobila u Ženevi više ne postoji i to posle 119 godina. Prvo je pandemija koronavirusa sprečila održavanje od 2020. godine do 2023, a već naredno izdanje 2024. doživelo je, slobodno se može, potpuni fijasko.

Na ovogodišnjem šou pojavilo se samo nekoliko proizvođača, bile su dve velike premijere (MG3 Hybrid i Reno 5) i vazduh koji struji praznim prostorom. Time se svakako ne može pohvali organizacija događaja sa istorijom dugom 119 godina.

Profimedia
Ovogodišnji šou doživeo potpuni debakl

 

Zato je, napokon, doneta odluka koju su svi očekivali. Ženevski sajam ide u prošlost. Organizator sajma u Švajcarskoj sklopio je ugovor s investitorima iz Katara.

U sklopu ugovora je organizovan "Qatar Geneva International Motor Show", tačnije "ogranak" izvornog događaja. Kao što se vidi, tu se sliva novac.

Ali, automobili se više neće gledati u halama "Palexpa". Osim nezainteresovanosti proizvođača, koji su uočili da su sajmovi postali samo trošak uz malu korist, problem je bila konkurencija. Novi format sajmova u Parizu i Minhenu zadovoljava potrebe tržišta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike