Mali: Postavljeni svi šipovi za EXPO kompleks, počelo postavljanje za stadion (VIDEO)

20.05.2024

16:14

0

Kada je reč o EXPO kompleksu, Mali je najavio da će imati sedam hala, ukupne površine 90.000 kvadratnih metara

Mali: Postavljeni svi šipovi za EXPO kompleks, počelo postavljanje za stadion (VIDEO)
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Napredak na izgradnji EXPO kompleksa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da je završeno postavljanje svih šipova za EXPO kompleks, a da je počelo postavljanje šipova i za Nacionalni stadion.

On je na svom Instagram nalogu naveo da je jutros nenajavljeno posetio EXPO gradilište, kako bi proverio kako napreduju radovi i da li sve ide po planu.

"Dobra vest je da su završeni svi šipovi za EXPO kompleks, a danas je počelo postavljanje šipova za Nacionalni stadion", napisao je Mali.

Kada je reč o EXPO kompleksu, Mali je najavio da će imati sedam hala, ukupne površine 90.000 kvadratnih metara.

 

Detalji o tehničkim specifikacijama

Što se tiče izrade temelja, Mali je naveo da su izrađeni šipovi prečnika 800 milimetara, dužine do 18 metara i dodao da ih je urađeno 1.647 komada, ukupne dužine 27.458 metara, u koje će biti ugrađeno 17.252 metara kubnih betona i 1.727.087 kilograma armature.

"Izrada naglavnih i veznih greda u koje će biti ugrađeno 11.431 metara kubnih betona i 1.486.139 kilograma armature. Iskop 60.000 metara kubnih zemlje i nasipanje 20.000 metara kvadratnih radnih platoa i pristupnih puteva", napisao je Mali o izradi temelja.

Kada je reč o šipovima, Mali je naveo da su danas kompletno postavljeni svi šipovi za sedam hala i da je izvedeno ukupno 1.647 šipova u koje je ugrađeno 17.500 metara kubnih betona i 1.727.000 kilograma armature.

Takođe, izvedene su grede na četiri hale, trenutno se izvode na petoj hali, dodao je Mali.

"Napredujemo i ispred rokova, ali ipak pokušavamo da ubrzamo radove koliko god je moguće, i da poboljšamo koordinaciju, kako bi sve bilo završeno na vreme", poručio je Mali.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike