Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije

18.04.2024

14:09

0

Reč je o strateškom koraku ka stvaranju novih potencijala u turističkoj ponudi

Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
Copyright Promo

Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno otvorila svoj prvi hotel u Srbiji, BOR Hotel by Karisma, nastavlja da širi svoje prisustvo na najluksuznijim destinacijama. Sa Fondom za razvoj turizma Saudijske Arabije potpisala je Memorandum o razumevanju na Međunarodnom forumu o investicijama u hotelijerstvu (IHIF) u Berlinu, čime su otvorena vrata investiranja u izgradnju luksuznih odmarališta u jednoj od najmoćnijih država Bliskog istoka.

Reč je o strateškom koraku ka stvaranju novih potencijala u turističkoj ponudi koja je u Saudijskoj Arabiji u ogromnoj ekspanziji. U prilog tome govori činjenica da je Kraljevina postavila cilj da do 2030. privuče 150 miliona turista, s obzirom da su prvobitni plan od 100 miliona posetilaca već ostvarili prošle godine.

Sporazum se, pre svega, odnosi na definisanje podrške potencijalnim investitorima, klijentima i partnerima iz industrije turizma i ugostiteljstva, u čemu Karisma grupacija ima značajno iskustvo.

U njihovom impresivnom portfoliju nalaze se luksuzni hoteli u Latinskoj Americi, na Karibima i u Evropi, kao i brendovi poput Nickelodeon Hotels & Resorts, Margaritaville Island Reserve®️ by Karisma, Margaritaville Beach Resort Ambergris Caye. Deo ponude na koju su ponosni predstavljaju i hoteli omiljeni u regionu kao što su BOR Hotel by Karisma na Zlatiboru, poznat po izuzetnoj usluzi, hrani i komforu o kom se priča, i Azul Beach Resorts Montenegro by Karisma u Crnoj Gori.

- Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo ulazak naše kompanije na tržište Saudijske Arabije. U planu je da zajedno sa našim partnerima i lokalnim kompanijama izgradimo više hotela na ovom tržištu. Oslanjajući se na našu ekspertizu u planiranju, razvoju, posedovanju i upravljanju all-inclusive i European Plan rizortima širom sveta, predstavićemo hotele sa jedinstvenim konceptom. Želja nam je da nastavimo partnerstvo sa svetskim poznatim brendovima i donesemo novu ponudu za savršeni odmor u Kraljevini - rekao je Esteban Velasquez, CEO grupacije Karisma Hotels & Resorts.

Cilj Fonda za turistički razvoj je povezivanje sveta sa mogućnostima brzorastućeg sektora turizma Kraljevine Saudijske Arabije. Fond pruža finansijsku i nefinansijsku podršku, kako međunarodnim privatnim investitorima, tako i domaćim malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

- Saradnja sa grupacijom Karisma Hotels & Resorts omogućava nam da udruženim snagama istražimo izvodljivost finansiranja i podržavanja inovativnih projekata koji će značajno da doprinesu rastu sektora turizma - istakao je Qusai Al-Fakhri, izvršni direktor Fonda za razvoj turizma Saudijske Arabije.

O Fondu za turistički razvoj Saudijske Arabije

Fond za turistički razvoj osnovan je 2020. godine sa ciljem povezivanja sveta sa mogućnostima brzorastućeg sektora turizma Saudijske Arabije. Sa budžetom od 4 milijarde dolara nastoji da kroz investicije učini turizam još atraktivnijim, kako kreditorima, tako i investitorima. Saudijska Arabija je otvaranjem svojih vrata turistima 2019. godine postala jedna od zemalja sa najviše turističkih investicionih prilika na svetu. Upravo ovaj sektor je glavni pokretač Saudijske vizije 2030, programa koji je Kraljevina pokrenula kako bi postigla ekonomsku, društvenu i kulturnu diverzifikaciju.

Za više informacija posetite link: Fond za turistički razvoj.

O grupaciji Karisma Hotels & Resorts

Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih svetskih grupacija u oblasti hotelskog menadžmenta sa poslovnom strategijom i filozofijom u potpunosti usmerenom na upravljanje visokoprofilnim turističkim projektima. U njenom impresivnom portfoliju nalaze se luksuzni hoteli u Latinskoj Americi, na Karibima i u Evropi i brendovi poput Nickelodeon Hotels & Resorts, Margaritaville Island Reserve®️ by Karisma, Margaritaville Beach Resort Ambergris Caye, BOR Hotel by Karisma i Azul Beach Resorts by Karisma. Tokom 2023. godine, Karisma Hotels & Resorts je preuzela i većinsko vlasništvo i upravljanje dubrovačkim Hotelom Plat u Hrvatskoj. Grupacija je više puta nagrađivana najvišim priznanjima u industriji, uključujući prestižne Conde Nast Traveler's "Top 30 Hotels in Cancun", World Waterpark Association "Leading Edge Award", Travel Weekly "Magellan Awards", kao i AAA "Five Diamond Award" i "Four Diamond Award".

Za više informacija posetite link: Karisma Hotels & Resorts.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike