Maserati salon otvoren u Srbiji

11.04.2024

14:36

0

Delta Auto grupa predstavila je danas ekskluzivni Maserati salon u Beogradu

Maserati salon otvoren u Srbiji
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Beograd i Srbija dobili su ekskluzivni Maserati salon, kojim je završena prva faza projekta „Delta Auto grupe“ da u Srbiji sagradi najveće multibrend auto-moto dilerstvo površine od skoro 17.000 metara kvadratnih.

U salon su izloženi najnoviji prestižni modeli, poput “grecale“, kao i jedan od 75 primeraka u svetu „maserati granturismo trofeo primaserie“, a kupci imaju priliku i da kroz program Fuoriserie kreiraju individualan i potpuno autentičan primerak „Maseratija“.

Prostor je koncipiran na način da su automobili posebno osvetljeni i izloženi poput skulptura u umetničkoj galeriji, s idejom da u centralnom mestu bude posetilac koji istražuje suštinu brenda.

Generalna direktorka „Delta Auto grupe“, Aleksandra Đurđević, istakla je da se radi o prvom salonu u ovom delu Evrope po najvišim i standardima prestižnog italijanskog proizvođača automobila.

Dodala je da je salon u Beogradu završetak prve faze jednog od najvećih projekata „Delte“ i jednog od najvećih ciklusa investiranja.

– Ulazimo u dva kapitalna projekta, imamo multibrend salon i naš veliki trening centar, što je sa strateškog aspekta jako važno za dalji razvoj „Delta Auto grupe“, ali poseban akcenat stavljamo upravo na luksuzni i premijum segment i uvereni smo da ćemo, počev sa ovim salonom, stvoriti novu dimenziju iskustva naših klijenata i za našu zemlju – rekla je Đurđević.

"Najzeleniji" salon u Srbiji

Navela je da je plan da se u Srbiji napravi najveći i najzeleniji salon automobila. Dodala je da će se, posle završetka druge faze projekta, veliki salon prostirati na 17.000 kvadratnih metara, na kojima će biti smešteni saloni Honda, BMW, Mini, salon motocikala na prvom spratu, uključujući i KTM, kao i da će se na drugom spratu nalaziti kancelarijski prostor, dok će na dva nivoa ispod zemlje biti smeštena garaža kapaciteta 600 mesta.

Istakla je da će se prilikom izgradnje obratiti posebna pažnja na ekologiju i zaštitu životne sredine, te da će 30 odsto energije dolaziti iz solarnih panela, kao i da će se 70 odsto korišćene vode vraćati nazad u sistem na ponovno korišćenje.

Navela je i da se dva najveća postojeća objekta biti sačuvana i "reciklirana", čime će se uštedeti skoro 3.000 tona betona i 300 tona čelika.

Regionalni direktor za brend „Maserati“ i direktor razvoja novih biznisa „Delta Auto grupe“, Lazar Radanov Radičev, istakao je da se radi o novom poglavnju u istoriji Delta auto grupe i najvišem nivou ponude te kompanije.

Naglasio je da je centralna tačka salona posetilac i njegovo iskustvo.

– Posetilac salona treba da ima priliku da se upozna sa onim što je zapravo suština Brenda „Maserati“, a to nije samo automobil, već luksuzni životni stil – istakao je Radanov Radičev.

Dodao je da je salon napravljen u skladu sa najvišim standardima, stavljajući Beograd rame uz rame sa svetskim metropolama i podužući lestvicu kvaliteta u domaćoj auto industriji. Naveo je da će posetioci imati na raspolaganju imati originalne „Maserati“ proizvode kako iz putne, tako i iz kolekcije raznih sitnih aksesoara i odevnih predmeta.

– „Maserati“ je inače poznat po raznim upsešnim crossbrending projektima i u ovom momentu u ovom salonu mogu da se nađu artikli iz saradnje sa poznatim brednovima – rekao je Radanov Radičev.

Uz novi „Maserati“ salon, otvoren je i najsavremeniji ovlašćeni multibrend servis sa 46 radnih mesta, od čega se 26 odnosi na mehaniku automobila, 10 na motocikle i 10 na limarko-farbarsku radionicu.

Ovaj servis pruža kompletnu servisnu podršku i vrhunsku uslugu održavanja vozila uz pomoć najsavremenije opreme, alata i robotizacije, kažu iz „Delta auta“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike