Ako vam treba mentor, rok je do 26. aprila

10.04.2024

09:49

0

Prijava preduzeća za dobijanje mentorskih usluga kod Razvojne agencije Srbije traje još petnaestak dana

Ako vam treba mentor, rok je do 26. aprila
christina-wocintechchat-com-eF7HN40WbAQ-unsplash - Copyright Profimedia

Razvojna agencija Srbije raspisala je javni poziv za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije u ovoj godini, a prijave se mogu podneti do 26. aprila.

Predviđeno je da krajnji rok za završetak pružanja standardizovane mentoring usluge u izabranim firmama bude okončan do 20. novembra.

Kako je saopšteno, ovaj poziv je sastavni deo Projekta RAS i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA "Osnaživanje i dalje uspostavljanje usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća (MMSP) u zemljama Zapadnog Balkana" sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i podrške nesmetanom razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to u industriji mašina i opreme, prehrambenoj, drvnoj i nameštaja i industriji gume i plastike.

Ističe se da firme koje budu uključene u program uslugu mentoringa dobijaju besplatno.

Pravo učešće u programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koji su registrovani u Srbiji pre 18. marta  2021, kao i da obavljaju delatnost u okviru sektora prerađivačke industrije i to u industriji mašina i opreme, prehrambenoj, drvnoj, kao i industriji nameštaja, gume i plastike.

Dodaje se da se ovaj Javni poziv objavljuje u skladu sa Godišnjim programom rada RAS za 2024. godinu.

Mentoring program se, kako se podseća sprovodi u Srbiji još od 2005. i do sada ga je u Srbiji koristilo više od 4.000 firmi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike