Lučić: Kupovina TAG uređaja u svim mts poslovnicama od značaja i za dijasporu

03.04.2024

09:05

0

Direktor Telekoma je pojasnio da je reč o novoj vrsti taga koja je povezana sa platnom karticom

Lučić: Kupovina TAG uređaja u svim mts poslovnicama od značaja i za dijasporu
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će najavljena mogućnost kupovine TAG uređaja biti od posebnog značaja i za ljude koji žive u dijaspori, jer će moći da ih kupe u mts poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

Lučić i direktor preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak potpisali su juče sporazum o poslovnoj saradnji dva preduzeća kojim će vozačima od 1. juna biti omogućena kupovina TAG uređaja u svim mts poslovnicama širom Srbije, a direktor Telekoma je pojasnio da je reč o novoj vrsti taga koja je povezana sa platnom karticom.

- Najpre ćemo početi da prodajemo u svim našim poslovnicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, ali mislim da je još bitnije za naše ljude iz dijaspore što će u našim poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji moći da uzmu taj tag, to je inače ova nova vrsta taga koja je povezana sa platnom karticom - naveo je Lučić za RTS.

Lučić je rekao da će kada Putevi Srbije dogovore sa Hrvatskom i Grčkom integrisanu naplatu putarine korisnici iz dijaspore koji kupe tag u mts poslovnicima moći da jednostavno putuju kroz te zemlje.

- To je vrlo jednostavan način. I mislim da ćemo dosta tim ljudima iz dijaspore koji preko leta dolaze u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru olakšati. Nekako smo došli korak bliže njima - naveo je on. Lučić je pojasnio i da će Telekom Srbija obezbediti web portal preko kojeg će korisnici moći da registruju, aktiviraju i upravljaju svojim TAG uređajima i da vide naplaćene putarine.

- Registracija ide preko ovog portala, ali u svakoj toj poslovnici ćemo osim prodaje tog taga omogućiti našim korisnicima da prođu jednostavno kroz svoju proceduru. Teoretski bi korisnici mogli da kroz ovaj portal povežu platnu karticu sa tagom kada ga kupe, ali to sve mogu da urade u našoj poslovnici - naveo je Lučić.

Koristi se trenutno oko 800.000 TAG uređaja ali, kako je naveo Lučić, većina njih su pripejd TAG-ovi, dok je novi tip uređaja jednostavniji za upotrebu, pošto nema potrebe za uplatom, već se novac povlači sa platne kartice.

Situacija na KiM trenutno mirna

Govoreći o situaciji sa 30.000 korisnika MTS na Kosovu i Metohiji, Lučić je rekao da je situacija trenutno mirna, ali da je još od avgusta, kada su vlasti u Prištini pokušale da isključe tu mrežu, potpuno jasno da im MTS smeta.

Istakao je da prištinske vlasti već 12 godina izbegavaju da daju treću licencu za mobilnu telefoniju i ocenio da bi MTS sa tom licencom vrlo brzo "pregazio druga dva operatera".

- Čak i bez naše konkurencije, vidite da sad imate štrajk u najvećem telekomunikacionom operateru iz Prištine, ljudi ne primaju platu, blokiran im je račun više od mesec dana. Tako da je taj strah od nas kao telekomunikacionog operatera dvostruki. Jedan je da je potpuno jasno da smo mi osnova normalnog, porodičnog života Srba tamo. Oni pokušavaju Srbe da proteraju, to je jasno otkada je Kurti došao na vlast - rekao je Lučić.

Dodao je da je potpuno siguran da će MTS dobiti licencu nakon izbora na Kosovu i Metohiji i da će postati glavni operator koji neće koristiti samo srpsko, već i albansko stanovništvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike