Gol u poslovnom svetu: Vladimir Jugović postao glavni akcionar "Duvana"

08.03.2024

14:17

0

Kako je saopštila Beogradska berza, Jugović je svoj udeo u kompaniji povećao sa 24,99% na 91,31%,

Gol u poslovnom svetu: Vladimir Jugović postao glavni akcionar "Duvana"
Copyright ATAImages/Antonio Ahel Profimedia

Nekadašnji proslavljeni fudbaler i zvezda Crvene Zvezde, Vladimir Jugović, ostvario je značajnu poslovnu pobedu van terena, postavši većinski vlasnik preduzeća Duvan iz Ljubovije.

Kako je saopštila Beogradska berza, Jugović je svoj udeo u kompaniji povećao sa 24,99% na 91,31%, što ga čini glavnim akcionarom ovog domaćeg proizvođača duvana.

Prema zvaničnim podacima, Jugović je u periodu od 24. januara do 13. februara kupio 7.808 akcija Duvana po ceni od 1.500 dinara po akciji, uloživši ukupno 11,7 miliona dinara. Kapital preduzeća podeljen je na 11.773 akcije, svaka od nominalne vrednosti 12.000 dinara, a zanimljivo je da se akcijama u prethodnoj godini nije trgovalo na berzi, prenosi eKapija.

Informacije iz Centralnog registra hartija od vrednosti Srbije otkrivaju da su preostale akcije, odnosno oko 9% udela u kompaniji, u rukama različitih domaćih privatnih lica.

Vladimir Jugović, koji je tokom bogate fudbalske karijere nastupao za velikane poput Juventusa, Intera i Atletiko Madrida, sada se uspešno probija i u svetu biznisa, postavši ključni igrač u industriji duvana.

Ovaj potez ne samo što predstavlja značajno poslovno dostignuće za Jugovića, već i obećava novu eru za preduzeće Duvan, koje će pod njegovim vođstvom težiti ka daljem razvoju i unapređenju poslovanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike