I srpska privreda ide na Olimpijske igre u Pariz

23.02.2024

11:05

0

Privredna komora Srbije (PKS) će krajem jula, tokom trajanja Olimpijskih igra, u Parizu prirediti poseban B2B program za srpske i francuske privrednike

I srpska privreda ide na Olimpijske igre u Pariz
Ajfelova kula - Copyright Pixabay

Sa najvećom Federacijom poslodavaca Francuske – MEDEF, koja broji više od 750.000 firmi članica, i državnom agencijom Francuske za podršku međunarodnom razvoju privrede - Business France, Privredna komora Srbije će organizovati B2B poslovne susrete.

Sastanci srpskih i francuskih privrednika biće održani u "Srpskoj kući" u Parizu krajem jula, tokom trajanja Olimpijskih igra najavio je danas predsednik PKS, Marko Čadež.

Čadež je, gostujući na RTS-u, istakao da je u pitanju veoma važan događaj na kojem će prvi put kroz "Srpsku kuću" biti predstavljena zemlja, odnosno njena privreda, sport, tradicija, istorija i kultura.

– Mi ćemo 30. ili 31. jula organizovati sa Medefom i Business France, B2B događaj u 'Srpskoj kući –  rekao je predsednik PKS i ukazao da raste interes Francuske za investiranje u Srbiji.

Čadež je naveo kako se očekuje 10 miliona posetilaca na Olimpijskim igrama u Parizi i ocenio da je u pitanju odlična prilika za međunarodnu promociju Srbije kao inovativne nacije, te da su pripreme za posetu privredne delegacije već počele.

Objasnio je da su nastup srpske privrede u Parizu, kao i specijalizovana izložba EXPO 2027 u Beogradu, deo šireg koncepta i strategije razvoja predstavljeni kroz Plan "Skok u budućnost – Srbija 2027".

Čadež je pozvao privrednike da se prijave na poziv koji je raspisala država, kao i da se jave PKS koja će im obezbediti sve neophodne informacije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike