Na inicijativu predsednika Vučića rudarima Resavice plate će biti povećane za 10 odsto!

09.02.2024

09:23

0

Prema poslednjim raspoloživim podacima Republičkog zavoda za statistiku za novembar prošle godine, prosečna bruto zarada po zaposlenom u sektoru rudarstva iznosila 168.013 dinara, dok je neto zarada oko 120.400 dinara

Na inicijativu predsednika Vučića rudarima Resavice plate će biti povećane za 10 odsto!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Rudari Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" dobiće povećanje plata od 10 odsto, saznaje Politika. Novac za ove potrebe neće biti iz tekuće budžetske rezerve, niti će biti povećanje subvencije, ali će oni imati veću zaradu, potvrđeno je Politici u Ministarstvu finansija.

List navodi da se još ne zna kada će početi isplata uvećanih zarada. Inicijativu da se rudarima "Resavice" povećaju zarade uputio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zamolio bih Vladu Srbije da razmotri povećanje plata rudarima Resavice jer ne spadaju u javni sektor, pa da mogu da dobiju 10 odsto povećanja. Kažite ministru Malom da je to moja molba - rekao je tada Vučić.

List podseća da je, prema poslednjim raspoloživim podacima Republičkog zavoda za statistiku za novembar prošle godine, prosečna bruto zarada po zaposlenom u sektoru rudarstva iznosila 168.013 dinara, dok je neto zarada oko 120.400 dinara.

Tako su radnici na eksploataciji uglja u novembru primali prosečno 112.244 dinara neto. Radnici na eksploataciji sirove nafte i prirodnog gasa primali su u novembru prosečno 163.570 dinara neto, dok su radnici na ekspoataciji ruda metala u proseku primali 120.997 dinara neto platu. Najmanje prosečne neto plate u novembru primili su oni iz kategorije "ostalo rudarstvo" - 95.376 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike