Projekti koji menjaju izgled Zlatibora: Oko Ribničkog jezera gradiće se novi centar, a u planu je i još jedna gondola

06.02.2024

18:36

0

Novu fazu u razvoju Zlatibora, Stamatović je najavio tokom studijske posete turističkih novinara

Projekti koji menjaju izgled Zlatibora: Oko Ribničkog jezera gradiće se novi centar, a u planu je i još jedna gondola
Copyright FOTO TANJUG/ Jovan Nikolić

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je projekte koji će se realizovati na teritoriji te opštine i istakao da je najvažniji projekat nova gondola koja će ići od Tornika do Pribojske banje u dužini oko 14 kilometara.

Novu fazu u razvoju Zlatibora, Stamatović je najavio tokom studijske posete turističkih novinara i ljudi od uticaja u oblasti turizma Zlatiboru, koju su zajednički organizovali Turistička organizacija Zlatibor i Turistička organizacija Srbije, navodi se u saopštenju opštine Čajetina.

- Oko Ribničkog jezera planiramo da izgradimo novi centar Zlatibora, takozvani Zlatni grad - rekao je on.

FOTO TANJUG/ Jovan Nikolić
 

Kako je najavio Stamatović, to podrazumeva izgradnju golf terena, kao i vila i hotela, tako da će ovaj deo planine izgledati mnogo modernije i savremenije.

- Od jezera ka centru naseljenog mesta Zlatibora grade se sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa. Grubi radovi na pripremi terena su već skoro završeni i u ovoj godini ćemo raditi na onim takozvanim finim radovima to jest na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena - rekao je predsednik opštine Čajetina.

Dodao je da se radi i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara.

- Već smo uradili prvu polovinu cevovoda i u drugoj polovini godine možemo očekivati da voda sa Sušičkih vrela bude na Karauli na Zlatiboru - najavio je on.

Kako je istakao, plan je da na Zlatiboru, nakon realizacije svih projekata, boravi milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike