"Er Srbija" i "Etihad" povezuju kontinente: Nadohvat ruke 12 novih destinacija

31.01.2024

11:33

0

Više destinacija, manje briga uz kod-šer partnerstvo

"Er Srbija" i "Etihad" povezuju kontinente: Nadohvat ruke 12 novih destinacija
Copyright pixabay/Air Serbia

"Er Srbija" (Air Serbia) i "Etihad ervejz" (Etihad Airways) uspostavili su strateško bilateralno kod-šer partnerstvo, zahvaljujući kojem će putnicima obe kompanije biti omogućena jednostavnija putovanja u okviru mreža nacionalnih avio-prevoznika Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 


U okviru te saradnje, putnici "Etihad ervejza" dobiće mogućnost da preko glavnog grada Srbije i matičnog aerodroma "Er Srbije" lakše stignu do 12 gradova u jugoistočnoj Evropi, od kojih je devet po prvi put u "Etihadovoj" ponudi kod-šer destinacija, navodi se u saopštenju "Er Srbije".  

Kako se navodi, kod-šer saradnja pojednostavljuje putovanja, omogućavajući putnicima da naprave samo jednu rezervaciju, lako se prijave na letove, uz dodatnu pogodnost da njihov prtljag jednostavnije stigne do krajnje destinacije. Na taj način mreža "Er Srbije" postaje dostupnija putnicima "Etihad ervejza", koji se sa njom povezuju preko "Etihadovih" linija ka Atini, Milanu, Rimu i Beču.

Direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije" Boško Rupić rekao je da saradnjom sa "Etihadom"  "Er Srbija" proširuje domet svoje mreže, jer nudi putnicima širi spektar destinacija i veću mogućnost povezivanja. 
Promo/Er Srbija
 

 


- To znači više izbora, fleksibilnosti i pogodnosti za one koji izaberu "Er Srbiju" za svoja putovanja. Putnici sada mogu da uživaju u putovanjima do još većeg broja destinacija, uz jednu prijavu na let za čitavo putovanje - rekao je on. 

Potpredsednik "Etihad ervejza" zadužen za alijanse i industrijska pitanja Jurijan Stelder rekao je da se ovim partnerstvom dalje širi njihova kod-šer mreža i omogućava putnicima lakši pristup do 12 turističkih i poslovnih destinacija "Er Srbije", uključujući Beograd, Bukurešt, Budimpeštu, Solun, Tiranu, Skoplje i Sofiju.  

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo moći da poželimo dobrodošlicu putnicima "Er Srbije" koji putuju iz Evrope za Abu Dabi, gde će biti u prilici da se upoznaju sa srdačnim gostoprimstvom i bogatom kulturom naše zemlje, uključujući predivne plaže, svetski poznate kulturne znamenitosti i tematske parkove, kao i pustinjske pejzaže - naglasio je Stelder.   

Kako se navodi u saopštenju nacionalnog avio-prevoznika, novi kod-šer sporazum stupio je na snagu 30. januara, a važi za letove od 3. februara.

Profimedia
 

 


"Etihad ervejz" i "Er Srbija" trenutno nemaju direktne letove između Abu Dabija i Beograda, a letovi "Etihada" će se povezivati sa letovima "Er Srbije" preko Atine, Milana, Rima i Beča, dodaje se u saopštenju.

"Etihad ervejz" postao je 2013. godine strateški partner "Er Srbije" sa manjinskim udelom u vlasništvu, ali više ne poseduje udeo, nakon što je, u novembru prošle godine, Republika Srbija preuzela 100 odsto vlasništva nad kompanijom. 


Međutim, iako je  Srbija sada jedini vlasnik "Er Srbije", dve kompanije nastavile su saradnju kroz kod-šer ugovor. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike