Ministar Cvetković: Neophodno intenziviranje susreta srpskih i američkih privrednika

31.01.2024

09:50

0

Ministar će tokom radne posete Sjedinjenim Američkim Državama održati niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima iz SAD

Ministar Cvetković: Neophodno intenziviranje susreta srpskih i američkih privrednika
Copyright Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se u Vašingtonu sa predsednikom Američko-srpskog poslovnog saveta i Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije "ACEBA" Erikom Stjuartom i tom prilikom izjavio da je nephodno intenziviranje susreta srpskih i američkih privrednika, što bi predstavljao dalji korak ka realizaciji projekata od obostranog interesa.


"Američke kompanije zapošljavaju više od 30.000 ljudi u Srbiji i naša zemlja je otvorena i spremna da primi još značajniji broj američkih investitora koji veoma pozitivno utiču na imidž naše zemlje na globalnom nivou", poručio je Cvetković u utorak na sastanku u Vašingtonu.

Kako je naveo, ta činjenica je značajna iz razloga što investicije američkih kompanija motivišu kompanije iz zemalja najvećih američkih saveznika da dolaze u Srbiju i ulažu novac, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Cvetković je iskoristio priliku da pozove američke investitore da posete Srbiju i ulože u razvoj svog biznisa ovde.

Stjuart je naglasio da su američke kompanije zadovoljne tretmanom i uslovima poslovanja u Srbiji. 
On je izrazio želju da srpske institucije još više rade po pitanju uspostavljanja i saradnje sa američkim institucijama, koje mogu da utiču da američke kompanije izaberu Srbiju kao destinaciju za ulaganja.

Sastanku su prisustvovali predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković i predstavnici američkih kompanija Bechtel, Citi Bank, Lockheed Martin, Smartmatic i UGT Renewables.

Ministar će tokom radne posete Sjedinjenim Američkim Državama održati niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima iz SAD i prisustvovati tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu.

Američko-srpski poslovni savet osnovan je s ciljem daljeg unapređenja ekonomskog dijaloga i privrednih veza Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. 

"ACEBA" je vodeća američka poslovna asocijacija fokusirana na saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope. 

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike