"Belgrade Airport" o odlaganju letova: Izvinjavamo se putnicima, svaki aerodrom je sistem koji mora da funkcioniše koordinisano

22.01.2024

19:13

0

Autor: Lj. S.

Kompanija "Belgrade Airport" saopštila je da je brzom reakcijom nadležnih službi MUP-a, red letenja je u najvećoj meri normalizovan sinoć oko 21.15

"Belgrade Airport" o odlaganju letova: Izvinjavamo se putnicima, svaki aerodrom je sistem koji mora da funkcioniše koordinisano
Aerodrom "Nikola Tesla" - Copyright Promo/24sedam/Vladimir Nešović

Uprava aerodroma "Nikola Tesla" oglasila se povodom jučerašnjeg propusta u kontroli toka putnika, zbog čega su nastala višečasovna odlaganja poletanja sa beogradskog aerodroma. Naveli su da je svaki aerodrom međusobno zavisan sistem u okviru koga posluju različiti subjekti koji moraju da funkcionišu na koordinisan način radi očuvanja bezbednosti.

Putnicima su se izvinili zbog neprijatnosti i zahvalili svim nadležnim službama na koordinaciji i saradnji da se saobraćaj normalizuje u najkraćem mogućem roku.

Kompanija "Belgrade Airport" saopštila je da je brzom reakcijom nadležnih službi Ministarstva unutrašnjih poslova, u koordinaciji sa aerodromskim službama i ostalim činiocima u avio-saobraćaju, red letenja je u najvećoj meri normalizovan sinoć oko 21.15, a od jutros se saobraćaj odvija regularno.

Promo/Belgrade Airport
 

- Naša kompanija je juče u popodnevnim časovima odmah reagovala sa informacijama o dešavanju na terminalu, i redovno ažurirala komunikaciju u skladu sa razvojem situacije, uz izvinjenje zbog nastale greške u obaveznom toku putnika - navodi se u saopštenju dostavljenom RTS-u.

Dodaju da se još jednom izvinjavaju na neprijatnostima, i zahvaljuju putnicima, avio-kompanijama, MUP-u i svim nadležnim službama na koordinaciji i saradnji da se saobraćaj normalizuje u najkraćem mogućem roku.

- Svaki aerodrom je međusobno zavisan sistem u okviru koga posluju različiti subjekti (zaposleni na aerodromu, avio-kompanije, državni organi poput kontrole leta, granične policije itd.). Svi oni čine veliku aerodromsku zajednicu i ovaj kompleksan sistem u svakom trenutku mora da funkcioniše na koordinisan način u cilju očuvanja bezbednosti, kao i adekvatnog iskustva putnika - navode iz kompanije.

Promo/24sedam/Beogradski aerodrom
 

Poručuju da će "Belgrejd erport" nastaviti da sarađuje sa nadležnim ministarstvom, regulatorom i davaocem koncesije radi određivanja i sprovođenja eventualnih korektivnih mera usled propusta od 21. januara, kako bi se situacije koje mogu da utiču na kašnjenje letova i potencijalno nezadovoljstvo putnika svele na minimum.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ranije je izjavio da je operater aerodroma "Nikola Tesla", francuska kompanija "Vensi", odgovoran za jučerašnje probleme u radu, zbog čega su tri leta otkazana, a 17 odloženo, izrazivši očekivanje da će se ta kompanija izviniti putnicima.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike