Haos na aerodromu "Nikola Tesla": Naređena je hitna evakuacija putnika - evo da li će letovi kasniti

21.01.2024

18:27

0

Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa

Haos na aerodromu "Nikola Tesla": Naređena je hitna evakuacija putnika - evo da li će letovi kasniti
Aerodrom "Nikola Tesla" - Copyright Promo/24sedam/Vladimir Nešović

U toku je evakuacija svih putnika sa aerodroma "Nikola Tesla" i svi oni moraće ponovo da prođu bezbednosnu kontrolu koju su već jednom prošli, piše "Blic".

To bi moglo da izazove odlaganje i usporavanje avionskog saobraćaja sa beogradskog aerodroma.

Do problema u bezbednosnoj kontroli na aerodromu je došlo, navodno, kada su putnici koji su doleteli iz Severne Makedonije po sletanju ušli u autobus koji ih je greškom odvezao na pogrešan gejt.

Promo/24sedam/Luka Filipović
 

Tako su završili u tranzitnom delu, u kom nisu smeli da se zateknu jer Severna Maledonija ne pripada grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to.To je međunarodno pravilo i od njega nema odstupanja.

Putnici iz Skoplja su zaustavljeni i moraće naknadno da prođu sve bezbednosne kontrole pre nego što normalno funkcionisanje putničkog saobraćaja na aerodromu bude nastavljeno.

Procenjeno je da će obustava trajati najmanje dva sata.

Da li će biti kašnjenja letova? 

Promo/24sedam/Beogradski aerodrom
 

Usled pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja "Er Srbije". 

Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa.

Nadležne službe "Er Srbije" u saradnji sa službama kompanije Belgrejd erport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja.

- "Er Srbija" žali zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuje putnicima na razumevanju. Za putnike na letovima čije je vreme poletanja pomereno za više od dva časa, srpska nacionalna avio-kompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove -  rečeno je u kompaniji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike