Slovenci kupili turističko naselje za 45 miliona evra: Najavljuju rebrendiranje i ulaganja

19.12.2023

19:02

0

U planu potpuno rebrendiranje i opsežna kapitalna ulaganja u hotelsku i rezidencijalnu komponentu

Slovenci kupili turističko naselje za 45 miliona evra: Najavljuju rebrendiranje i ulaganja
Copyright Pixabay

Slovenački fond "ECM Partners" kupio je nekadašnje hotelsko naselje Zagori, odnosno kompaniju "Hoteli Novi" za 45 miliona evra, javili su izvori iz te kompanije i Grada Novog Vinodolskog.

Turističko naselje je udaljeno dva i po kilometra od centra Novog Vinodolskog, poseduje vrhunsku opremu, bazene i trim-kabine, salone za masažu i odlično opremljenu konferencijsku dvoranu sa 400 mesta, prenosi zagrebački Indeks.

ECM je na sajtu objavio da je sa evropskim investicionim fondom 4. decembra ove godine uspešno zaključio akviziciju jedinstvene obalske nekretnine u Hrvatskoj koja obuhvata hotel sa 160 soba i 330 rezidencijalnih apartmana.

Najavljeni su i potpuno rebrendiranje i opsežna kapitalna ulaganja u hotelsku i rezidencijalnu komponentu.

Kompanija "Hoteli Novi" je u predstečajnom postupku već 10 godina, a kako se navodi, jedno vreme se poslovanje nekadašnjeg turističkog naselja Zagori, a onda i "Novi Spa Hotels & Resort", vezivalo za ime bivšeg hrvatskog tenisera Brunu Orešara i njegove sestre, koji su bili na čelu poslovanja hotelskog kompleksa.

Navodi se da su se u međuvremenu menjale i komercijalne kuće koje su pokušavale da produže uglavnom ograničeno sezonsko poslovanje.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike