Telekom Srbija danas dobio prve korisnike u Turskoj (VIDEO)

12.12.2023

14:40

0

Srpski telekomunikacioni operater danas je u Istanbulu uključio svoje prve korisnike u Turskoj i time proširio svoje poslovanje i na to tržište

Telekom Srbija danas dobio prve korisnike u Turskoj (VIDEO)
Copyright Profimedia

Direktor „Mtel Turska“, Zoran Drašković, izrazio je zadovoljstvo povodom početka rada najmlađe kćerke-firme „Telekoma Srbije“.

Na teritoriji Turske živi nekoliko miliona stanovnika koji govore i razumeju naš jezik. Mi želimo da im sadržajem na našem jeziku donesemo duh domovine njihovih predaka – rekao je za Tanjug Drašković.

Posle Austrije, Nemačke i Švajcarske, ljudi sa prostora bivše Jugoslavije moći će da gledaju kanale na svom jeziku i u Turskoj. U ponudi su, kaže Drašković, atraktivni filmski, serijski, informativni i sportski kanali, kao i video klub na zahtev.

– Imamo više od 250 televizijskih kanala sa prostora bivše Jugoslavije, s tim što ćemo tu ponudu obogatiti sa najgledanijim turskim kanalima, kao i najgledanijim internacionalnim kanalima – kazao je Drašković.

Naglasio je da za prve korisnike postoji promotivni paket, ukoliko potpišu ugovor na 12 meseci.

– Tri meseca će kao paket dobrodošlice biti besplatan, a ukoliko potpišu ugovor na 24 meseca onda će promo paket biti na šest meseci – rekao je Drašković.

 

Korisnici se mogu prijaviti putem kol-centra na broj 0850-205-34-34 ili preko sajta „Mtel Turska“, a uskoro se očekuje i partnerska prodaja na tržištu.

Promo cena za najniži osnovi paket iznosi 99 lira, a maksimalna će iznositi 259 lira.

Drašković je danas potpisao ugovor sa Udruženjem Turska Bosna Sandžak, koje će biti prvi biznis korisnik.

U toku je priprema turističke ponude za hotele u Turskoj, koja će naredne letnje sezone turistima omogućiti gledanje televizije na našem jeziku.

Očuvanje tradicije predaka

Potpredsednik Udruženja Turska Bosna Sandžak Ercan Gul izjavio je da u Turskoj postoji velika zainteresovanost za domaćim kanalima.

mts.rs
Novo tržište van Evrope: Direktor Lučić (desno) na otvaranju Mtela u Austriji

 

Udruženje Turska Bosna Sandžak postoji od 1989. godine i broji više od 3.000 članova.

Drašković je posetio i porodicu Jusufoglu koja je našeg porekla, a koja od danas počinje sa korišćenjem usluga kao prvi privatni korisnik.

Domaćin Idris Jusufoglu rekao je da je ovo veoma značajno za njih zbog očuvanja tradicije i održavanja kontakta sa maticom.

– Svi mi iz bivše Jugoslavije želimo da sačuvamo našu tradiciju i prenesemo je na našu decu, a tu mogućnost nam je dao „Telekom Srbija" – kazao je Jusufoglu.

Neka se spreme za iznenađenje

Generalni direktor „Telekoma Srbija“, Vladimir Lučić, je povodom početka pružanja usluga i u Turskoj istakao da kompanija sa velikim zadovoljstvom ulazi na višemilionsko tursko tržište.

– Duboko smo ubeđeni da ćemo raznovrsnom i kvalitetnom televizijskom ponudom iznenaditi sve ljude sa naših prostora koji žive u Turskoj, ali i tursko stanovništvo, jer u ponudi imamo i kanale na turskom jeziku. Naši korisnici moći će da uživaju u vrhunskom sportskom sadržaju na kanalima Arene sport, ali i u filmskom i serijskom sadržaju. Nadamo se da će i naše serije u Turskoj postati popularne, kao što su turske kod nas… “Telekom Srbija“ u ovom momentu ima više od 210.000 korisnika širom dijaspore i verujemo da će taj broj samo da raste. Svojim poslovanjem pokazali smo da smo postali ozbiljna i uspešna evropska telekomunikaciona kompanija – naveo je Lučić.

„Telekom Srbija“ od oktobra ima dozvolu nadležnih regulatora u Turskoj.

Drugog ili trećeg kvartala naredne godine ova kompanija će proširiti svoje poslovanje i na tržište Amerike.

„Telekom Srbija“ trenutno ima više od 210.000 korisnika u dijaspori, a svoje korisničke usluge pruža u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike