Vesić: Izgradnja saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje počinje za 10 dana

03.12.2023

18:17

0

Put od Novog Bečeja do Zrenjanina gradi se kako bismo povezali `osmeh Vojvodine` i autoput i ceo Banat. Banat je bio zapostavljen a sada ćemo ga umrežiti putevima, rekao je Vesić

Vesić: Izgradnja saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje počinje za 10 dana
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će izgradnja brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje, pod nazivom "Osmeh Vojvodine" početi 13. decembra kao i da će za nekoliko dana početi i izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.

Ministar je rekao za Tanjug da je reč o putu dužine 186 kilometara koji će povezati Bački Breg odnosno granični prelaz sa Mađarskom, Sombor, Kulu, Srbobran, Novi i Stari Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju odnosno granicu sa Rumunijom.

"Svoj deo do granice, rade rumunski partneri, a mađarski partneri čine isto, na severu sa mostom preko Dunava kod Mohača. Po završetku ovog projekta, Bački Breg će postati veliki granički prelaz, veći i od Horgoša", rekao je Vesić.

Što se tiče autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, ministar ističe da su pripremni radovi već počeli, a da će se kasnije graditi put od Novog Bečeja do Zrenjanina.

"Put od Novog Bečeja do Zrenjanina gradi se kako bismo povezali `osmeh Vojvodine` i autoput i ceo Banat. Banat je bio zapostavljen a sada ćemo ga umrežiti putevima", rekao je Vesić.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike