U Srbiji najviše posla za inženjere, a ovo su ostala radna mesta koja su najtraženija

02.12.2023

23:20

0

Od januara do oktobra ove godine, u organizaciji NSZ-a održano je 58 redovnih sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo 1.290 poslodavaca

U Srbiji najviše posla za inženjere, a ovo su ostala radna mesta koja su najtraženija
Ilustracija - Copyright Pixabay/Malachi Witt

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a na inovativnoj veb-platformi, održan je drugi „Virtuelni sajam zapošljavanja“. Na ovom sajmu je učestvovalo više od 100 kompanija iz Srbije koje su ponudile 4.413 slobodnih radnih pozicija.


„NSZ nastavlja da radi na digitalizaciji usluga sa ciljem da se one učine dostupnijim nezaposlenima i teže zapošljivim licima. Na taj način se dodatno podstiče njihova aktivnost u traženju posla. Takođe, cilj je i da se upoznaju sa brojnim mogućnostima za dodatne edukacije i usavršavanje veština“, istakao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Najveći broj poslova koji je ponuđen na ovom „Virtuelnom sajmu zapošljavanja“ bio je iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Bila su tražena i druga zanimanja, poput krojača, šivača, magacionera, bravara, dostavljača, kasira, vozača, prodavaca, prevodilaca, knjigovođa, vaspitača i radnika u proizvodnji, prenela je „Politika“.

Od januara do oktobra ove godine, u organizaciji NSZ-a održano je 58 redovnih sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo 1.290 poslodavaca. Oni su iskazali potrebu za angažovanjem 15.533 radnika. Učestvovalo je 42.858 nezaposlenih, a posle učešća na sajmovima, zaposlenje je pronašlo više od 7.500 osoba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike