Predstavljen novi BMW X2: Evo po čemu se izdvaja od ostalih modela (FOTO)

27.11.2023

21:23

0

U enterijeru možemo videti dva ekrana koji su spojeni u jednu celinu i po prvi put premijerno prikazuju operativni sistem 9.0"

Predstavljen novi BMW X2: Evo po čemu se izdvaja od ostalih modela (FOTO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Novi model BMW X2 predstavljen je danas premijerno u tržnom centru "Galerija", a reč je o vozilu "BMW iX2 30e" sa dva elektro motora i 330 konjskih snaga.

Aleksa Đurović iz "BMW Genius" je objasnio da se jedan električni motor na "BMW iX2 30e" nalazi na prednjoj strani, a drugi na zadnjoj strani automobila.

On je rekao da je automobil u kupe formi sa svetlima modernog dizajna.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Jedna od najznačajnijih karakteristika novog BMW-a je njegova prednja maska koja sada, po prvi put ima 'iconic glow' svetleće elemente. Sami farovi su u 3D tehnologiji - istakao je Đurović.

Dodao je da su felne po prvi put veličine 21 inča na modelu X2. "Kvake su integrisane u karoseriju, što donosi moderan izgled i bolju aerodinamiku.

U enterijeru možemo videti dva ekrana koji su spojeni u jednu celinu i po prvi put premijerno prikazuju operativni sistem 9.0", rekao je Đurović.

Tanjug/Marko Đoković
 

Prema njegovim rečima, vozaču je omogućena lakša personalizacija putem sistema "connect and drive", a između vozača i suvozača se nalazi ''lutajuća konzola'' sa selektorom za brzine.

Đurović je najavio da sledeće godine dolazi verzija automobila "BMW iX2 20e", koja će imati prednji pogon.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Pored elektro verzije uskoro dobijamo i klasične i dizel verzije sa dobro poznatim BMW motorima. Ovaj automobil može imati panoramu koja je do 60 odsto veća nego kod prethodne generacije - naveo je Đurović.

PR kompanije BMW Dušica Jovanović ukazala je da je novi model BMW X2 po svojim karakteristikama pozicioniran za klasu više, kao i po svom atraktivnom izgledu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike