Crveno zlato više neće propadati u transportu: Malinari u opštini Prijepolje dobijaju put! (FOTO)

19.11.2023

17:00

0

Radovi na rekonstrukciji puta u selu Skokuće su u orvoj fazi, a meštani prezadovoljni što će dobiti višestruko dužu deonicu od one koju su tražili

Crveno zlato više neće propadati u transportu: Malinari u opštini Prijepolje dobijaju put! (FOTO)
Copyright Foto: RINA

Vredni malinari iz prijepoljskog sela Skokuće već godinama unazad se muče prilikom transporta crvenog zlata jer je put do njihove kuće u katastrofalnom stanju.

Ipak, pronađu način da svoje voće plasiraju do kupaca ali pola zarade daju na popravku automobila. Sami su krpili koliko su mogli, ali su im sada u susret izašli i nadležni. Meštani su od tadašnjeg predsednika opštine tražili 200 metara puta, a sada će dobiti dva kilometra asflata.

- Oslanjali smo se na svoje snage i to se pokazalo kao prava stvar. Ali je dobro što su i drugi ljudi čuli naše potrebe. Put je ovde od velikog značaja za opstanak sela. Kada dobijemo asfalt naše maline će još brže naći put do kupaca, kažu meštani za RINU. 

Foto: RINA
 

Radovi na rekonstrukciji puta u selu Skokuće su u orvoj fazi, a meštani prezadovoljni što će dobiti višestruko dužu deonicu od one koju su tražili.

– Nastavićemo da ulažemo u putnu i svaku drugu infrasrukturu sela u kojima je razvijena poljoprivredna proizvodnja. A Skokuće sa preko milion zasada maline su prava fabrika na otvorenom. Naš cilj je da ovaj put povežemo sa Кamen Gorom i to ćemo uraditi u narednom periodu – istakao je Drago Popadić kandidat za predsednika opštine Prijepolje.

Ukoliko se uzme u obzir da u ovom selu ima oko milion sadnica maline, jasno je koliko je važna putna infrastruktura.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike