Viši nivo bezbednosti u železničkom i drumskom saobraćaju: Infrastruktura železnice Srbije rekonstruisala četiri putna prelaza u Nišu (FOTO)

07.11.2023

14:43

0

Reč je o putnim prelazima koji decenijama nisu bili rekonstruisani, a pragovi su bili stari i preko 30 godina

Viši nivo bezbednosti u železničkom i drumskom saobraćaju: Infrastruktura železnice Srbije rekonstruisala četiri putna prelaza u Nišu (FOTO)
Copyright Tanjug/Infrastruktura železnice Srbije/ Ivan Stevčić

Infrastruktura železnice Srbije rekonstruisala je u prethodnih dvadesetak dana četiri putna prelaza na teritoriji Grada Niša, kao i jedan putni prelaz nedaleko od Vladičinog Hana.

U periodu od 16. do 30. oktobra 2023. godine, rekonstruisani su putni prelazi u samom Nišu, na pruzi Niš – Dimitrovgrad, i to: Apelacioni sud, Obilićev venac, Trošarina i Pirotska rampa. Pored toga, urađen je i putni prelaz u Suvoj Moravi, kod Vladičinog Hana.

Četiri putna prelaza koji su rekonstruisani u Nišu nalaze se u širem centru tog grada, na ukrštanju pruge Niš – Dimitrovgrad i najfrekventnijih drumskih saobraćajnica, navedeno je u saopštenju. Reč je o putnim prelazima koji decenijama nisu bili rekonstruisani, a pragovi su bili stari i preko 30 godina, što je otežavalo i usporavalo funkcionisanje i železničkog, i drumskom saobraćaja.

Infrastruktura železnice Srbije na ovim putnim prelazima zamenila je šine, pragove i kompletak kolosečni materijal, nakon čega je usledilo njihovo asfaltiranje. Celokupan posao završen je u saradnji Infrastrukture železnice Srbije i Grada Niša, a u korist Nišlija i korisnika železničkih usluga.

Rekonstrukciju koloseka na putnim prelazima finansirala je Infrastruktura železnice Srbije, dok je obnovu drumskih saobraćajnica na ovim mestima finansirao Grad Niš. Zbog tehnologije izvođenja radova, putni prelazi u Nišu rekonstruisani su u uslovima potpune obustave i železničkog saobraćaja, i drumskog saobraćaja, uz obezbeđene alternativne pravce.

Rekonstruisani putni prelazi obezbediće viši nivo bezbednosti u železničkom i drumskom saobraćaju, kao i lakši i efikasniji prelazak automobila preko pruge, što će doprineti i da se u glavnim niškim saobraćajnicama ne prave gužve i kolone ispred putnih prelaza, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike