Došlo vreme da i "Rajaner" da dividendu

06.11.2023

12:58

0

Irska niskotarifna kompanija prvi put će dati akcionarima deo profita

Došlo vreme da i "Rajaner" da dividendu
Rajan er - Copyright Printscreen Twitter/airlinerslive

Avio-kompanija „Rajaner“ saopštila je danas da će prvi put od svog izlaska na berzu 1997. godine isplatiti redovnu dividendu koja će u 2024. godini iznositi 400 miliona evra.

„Rajaner“ je rekao da u fiskalnoj godini koja se završava u martu 2024. očekuje profit u rasponu od 1,85 do 2,05 milijardi evra i najavio da će u budućnosti možda isplaćivati posebnu dividendu i otkupljivati svoje akcije, prenosi „Blumberg“.

- Očekujemo veoma dobre rezultate u ovoj fiskalnoj godini, iznad očekivanja - rekao je finansijski direktor Nil Sorahan.

Irski avio-prevoznik je istovremeno upozorio na negativne efekte poskupljenja kerozina i kašnjenja isporuke aviona kompanije "Boing", zbog čega je malo verovatno da će kompanija u trećem fiskalnom kvartalu - od oktobra do decembra - zabeležiti tako dobre rezultate kao u istom periodu lane.

Četvrti fiskalni kvartal - od januara do marta - tradiconalno je slabiji i izgledi su zasada nejasni, dodaje se u saopštenju kompanije.

Akcije „Rajanera“ na berzi u Dablinu su danas porasle čak za 6,6 odsto, na 16,2 evra, što predstavlja najveći rast od početka godine.

Na godišnjem nivou su deonice „Rajanera“ porasle za 30, a akcije konkurentskog „Izi džeta“ za 25 odsto.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike