Kupio kuću za 1.500 evra: Skoro celo selo može da se pazari preko interneta!

24.10.2023

11:56

0

Autor: D.M.

Da je moguće kupiti ogromnu kuću na osnovu samo par fotografija, po neverovatno niskoj ceni, i to putem eBay-a a potom još dve, dokazao je ovaj mladić i privukao ogromnu pažnju medija ali i sledbenika

Kupio kuću za 1.500 evra: Skoro celo selo može da se pazari preko interneta!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Rob Dejvis, 35-godišnji vozač iz Škotske, nedavno je postao vlasnik tri kuće u Bugarskoj, i to za izuzetno nisku cenu od svega 1.500 evra po kući. Njegova priča privukla je pažnju medija jer je odlučio da kuće kupi preko interneta, tačnije putem eBay-a.

Robova porodica nije mogla da priušti nekretnine u Velikoj Britaniji, što ga je navelo na potragu za alternativom. Nakon nekog vremena traženja, naišao je na ogromnu kuću sa šest soba u selu Velikom Ruševo u Bugarskoj. Iako je svaka od ovih kuća koštala oko 3.000 evra, Rob je uspeo da nabavi jednu od njih za svega 1.500 evra.

Kuća koju je kupio nije bila u najboljem stanju. Nije imala opremljena kupatila, kuhinju, prozore, struju ni vodu, a veruje se da je napuštena još od 1980-ih godina. Iako je pred njim stajao ogroman zadatak adaptacije i renoviranja, Rob nije žalio zbog svoje odluke. Smatrao je da ulaže u budućnost svoje porodice.

Profimedia
 

Kupio kuću preko interneta na osnovu samo par slika

Oduševljen svojom kupovinom, Rob je objasnio da je kuću kupio na osnovu samo nekoliko slika koje je video na eBay-u. "To su u osnovi bila četiri zida sa krovom, ali je bio naš. Osećao se neverovatno, želeli smo da posedujemo imanje, ali to nije bilo moguće u Velikoj Britaniji", objasnio je.

Nakon kupovine, suočio se s mnogo izazova. Kuća je imala krov koji prokišnjavao, a nedostajali su prozori. Rob je morao pažljivo proceniti štetu od vlage na podovima i plafonima, kao i mogućnosti obnove originalnih greda.

Selo u kojem je kupio kuću bilo je skoro potpuno napušteno i imalo je samo jednu prodavnicu. Međutim, Rob se zaljubio u to selo i odlučio je ostaviti nasledstvo svojoj deci. Zbog toga je kupio još dve kuće, pri čemu je najjeftinija koštala 1.500 evra. Iako je svestan da ga čeka mnogo posla na renoviranju tih kuća, srećan je što će njegova deca jednog dana imati lepe domove.

"Sada će moja deca dobiti nasledstvo", rekao je uzbuđeni vlasnik, pokazujući koliko je značajna ova avantura za njegovu porodicu i budućnost.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike