Predstavljen najskuplji i najsnažniji automobil u Srbiji: Ferari SF90 od 1.000 konjskih snaga diže adrenalin na maksimum! (FOTO/VIDEO)

11.10.2023

14:05

2

Autor: R.M.

Njegova cena od 650.000 evra čini ga i najskupljim automobilom u Srbiji

Predstavljen najskuplji i najsnažniji automobil u Srbiji: Ferari SF90 od 1.000 konjskih snaga diže adrenalin na maksimum! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kompanija OMR Luxury Store predstavila je danas najsnažniji i najskuplji automobil u Srbiji Ferari SF90 Stradale. 

Ovaj auto ljubitelji Ferarija ocenuju kako najsnažniji i najbrži produkcijski model u istoriji ovog brenda koji razvija brzinu od 340 km/h! 

Nikola Samardžić ispred kompanije OMR Luxury Store izjavio je za 24sedam da se radi o automobilu sa 1.000 konjskih snaga.

- Automobil poseduje klasičan V8 benzinski motor sa čak tri elektromotora što ga čini najsnažnijim sa snagom od 1.000 konjskih snaga. On jeste najskuplji automobil na tržištu, a njegova cena od 650.000 evra ga čini najskupljim ponuđenim automobilom u Srbiji - rekao je on.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Samardžić je dodao da se je automobil već u ponudi i može se kupiti.

- Radi se o potpuno novom automobilu, nikada registrovanom sa 0 kilometara. Specifičnost ovog SF90 automobila je u tome što je on plug-in hibrid. On ima tri elektromotora, dva za pogon i treći koji se nalazi kod menjača u spojnici sa klasičnim motorom. Specifično je to što može da pređe nekih 40 kilometara samo na struju, što je neobično za automobile ovih performanski. I njegova performansa sa karbokeramičkim pločicama i svim karbonskim detaljima unutra ga čine izuzetno laganim i upotrebljivim kako za stazu tako i za svakodnevnu vožnju - kaže on i dodaje da auto dostiže brzinu od 100 km/h za svega 2,5 sekundi a maksimalna brzina mu je 340 km/h.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Inače, OMR Luxury Store predstavila je i novitete u svojoj brodskoj floti iz programa Azimut Benetti grupe.

- Od novosti za sledeću godinu iz programa Azimuta imamo Fly 72 i Magellano 60. Oba broda prezentovana su na sajmu u Kanu početkom septembra. Obe jahte OMR Luxury store ima dostupne za sledeću godinu što je izuzetna specifičnost i retkost danas u jahtingu - rekao je Samardžić.

On je dodao da cena modela Magellano 60 počinje od 1.6 miliona evra, a Fly 72 od 3,3 miliona evra.

Samardžić je naglasio na prezentaciji da ukupna vrednost isporučenih brodova u 2023. godini iznosi 1,2 milijarde evra, a ostvareni rast u poslednje 4 godine više od 60 odsto.

- Svi zainteresovani klijenti koji žele da ulože u svoje buduće kvalitetno vreme mogu da dođu u OMR LS, da zajedno pogledamo ponudu, konfigurišemo model i posavetujemo ih o izboru materijala - naglasio je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike