Požar u Kataniji i dalje preusmerava letove: Evo kako to utiče na polaske "Er Srbije"

21.07.2023

00:35

0

O svim detaljima putnici će biti blagovremeno obavešteni

Požar u Kataniji i dalje preusmerava letove: Evo kako to utiče na polaske "Er Srbije"
AVION 9 - Copyright Foto:MUP

Posle požara koji je u ponedeljak 17. jula 2023. godine izbio na aerodromu u Kataniji, još uvek su izuzetno ograničene mogućnosti za sletanje i poletanje sa tog aerodroma, a prioritet imaju avio-kompanije iz zemalja Šengen zone.

Otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da aerodrom u Palermu, koji je "Er Srbija" koristila u ponedeljak, nije u mogućnosti da prihvati sve letove preusmerene iz Katanije.

Posledično, sutrašnji (petak, 21. jul 2023. godine) letovi "Er Srbije" JU538 između Beograda i Katanije i JU539 između Katanije i Beograda preusmereni su na aerodrom "Lamecija Terme" (SUF).

Let "Er Srbije" JU538 između Beograda i aerodroma "Lamecija Terme" poleteće sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sutra (petak, 21. jul 2023. godine) u 13.30 sati. Za putnike na tom letu organizovan je autobuski prevoz između aerodroma "Lamecija Terme" i aerodroma u Kataniji, kao i aerodroma "Lamecija Terme" i trga Piazza Papa Giovanni XXIII u Kataniji.

Kada je reč o putnicima koji treba da se vrate iz Katanije za Beograd sutrašnjim letom "Er Srbije" JU539, poletanje sa aerodroma "Lamecija Terme" biće u 16 sati po lokalnom vremenu.

Za putnike na tom letu organizovan je transfer do aerodroma "Lamecija Terme" koji uključuje autobuski prevoz i trajekt.

Polazak autobusa za putnike koji putuju mimo turističkih grupa biće u devet časova ujutru po lokalnom vremenu sa trga Piazza Papa Giovanni XXIII u Kataniji. Putnici turističkih grupa domaćih agencija će informacije o vremenu i mestu polaska transfernih autobusa dobiti od agencijskih vodiča.

"Er Srbija" je u kontaktu sa svim putnicima, bez obzira na to da li su kartu kupili samostalno ili posredstvom partnerskih turističkih agencijama koje imaju aranžmane na Siciliji.

Naredni letovi "Er Srbije" između Beograda i Katanije, planirani za ponedeljak 24. jul 2023. godine i petak 28. jul 2023. godine, takođe će biti preusmereni na aerodrom "Lamecija Terme". O svim detaljima putnici će biti blagovremeno obavešteni, saopštila je ova kompanija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike