Vučić se obratio nakon što je naša zemlja izabrana za domaćina EXPO 2027: "Fantastična vest za građane Srbije, pobedili smo!"

21.06.2023

14:44

0

Koncept-tema naše zemlje glasi: "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve"

Vučić se obratio nakon što je naša zemlja izabrana za domaćina EXPO 2027: "Fantastična vest za građane Srbije, pobedili smo!"
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom vesti da je Beograd izabran za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO2027.

- Fantastična vest za građane Srbije, dobili smo 81 glas za organizaciju EXPO 2027, pobedili smo i SAD, Minesotu. To je ogroman uspeh Srbije pošto sam video koliko su naši ljudi iz tima uložili napora, borili smo se za svaki glas.... Posle 32 godine, Srbija i Beograd dobija EXPO- rekao je predsednik i dodao:

- Neverovatna prilika za razvoj naše zemlje, moramo da zidamo i gradimo novi grad, ali i budućnost Srbije, pokazali smo da možemo da dobijemo široku podršku celog sveta, ponuda Beograda je bila izvanredna, hvala Blinkenu na čestitkama.... u svim ovim danima ne lakim za Srbiju, jedna fantastična vest. Ovo će biti još jedan veliki ekonomski korak napred, samo godinu dana kasnije otvaramo prvu liniju metroa. Za koji dan otvaramo obilaznicu oko Beograda. Sada moramo da radimo najviše da bismo opravdali poverenje celog sveta i da bismo pokazali da možemo da budemo uspešni - dodao je Vučić.

24sedam/Goran Sivački
 

On se zahvalio i na čestitki koja je pristigla od državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

Srbija je odnela pobedu u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u konkurenciji sa SAD, Tajlandom, Španijom i Argentinom.

Koncept-tema naše zemlje glasi: "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve".

Ova tema bavi se značajem igre, sporta i muzike u ljudskoj evoluciji i razvoju sa namerom da osnaži kako učesnike tako i posetioce da istraže na koji način ovi drevni kreativni "alati" čovečanstva mogu pomoći u rešavanju nekih od najsloženijih globalnih izazova današnjice.

U kampanji naše zemlje u kandidaturi za Ekspo 2027. učestvovali su, osim predstavnika vlade, i naši poznati umetnici i sportisti kao što su Stefan Milenković, Miki Manojlović, Novak Đoković, Tijana Mandić, Lena Kovačević, Milica Mandić, Jelena Gavrilović, Sanja Kerkez i mnogi drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike