Brnabić: Nećemo nepouzdane partnere za 5G mrežu

16.09.2020

15:14 >> 09:28

0

Premijerka Srbije istakla da Srbija nije zainteresovana za nepouzdane tehnologije

Brnabić: Nećemo nepouzdane partnere za 5G mrežu
Copyright Premijerka Srbije Ana Brnabić Tanjug/ Zoran Žestić

Ni Srbija nije zainteresovana za nepouzdane tehnologije, naprotiv, interes je da tender za uvođenje 5G mreže bude otvoren i transparentan, uz poštovanje međunarodnih standarda, što upravo podrazumeva i sporazum iz Vašingtona, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

– Razumem sve intrige u okviru nekih tačaka Vašingtonskog sporazuma, ali naša delegacija nije imala nimalo lak zadatak. Predsednik Aleksandar Vučić uspeo je da zadrži otvorena vrata sa svim partnerima, ne dovodeći Srbiju u nezavidan položaj da prekrši svoje norme – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara, prilikom posete Huaveju.
Naše norme su, istakla je, otvorene transparentne nabavke, u kojima se poštuju svi naši partneri.
– Ni mi nismo zainteresovani za nepouzdane tehnologije. Ali, ono što ćemo uvoditi, kad je u pitanju 5G mreža, moraju biti međunarodni standardi, koji se poštuju svuda u svetu – navela je Brnabić.
Ona je rekla da će nabavka, od koje smo, ističe, još daleko, mora biti otvorena, transparentna i ne sme biti diskrimiancije bilo kog partnera.
– Tako će i biti i to nije suprotno sporazumu iz Vašingtona – naglasila je premijerka.
Kako je dodala, o tome je razgovarala i sa predstavnicima kompanije Huavej. Ona je istakla i da su obe strane “apsolutno isto” razumele tačku sporazuma da Srbija mora da ima otvoren i transparentan tender za partnere, kada bude došlo vreme za 5G mrežu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike